Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Kerstboom voor de Tweede Kamer


Er staat weer een kerstboom in de hal van het gebouw van de Tweede Kamer. Staatsbosbeheer schenkt zoals ieder jaar een kerstboom aan de huiskamer van de Nederlandse politiek. De 12 meter hoge spar is inmiddels versierd en staat in vol ornaat te pronken middenin de hal van de Tweede Kamer.

Boswachters keuze

De boom is ook dit jaar weer zorgvuldig door de boswachters van Staatsbosbeheer geselecteerd. De fijnspar uit het Kuinderbos werd met een grote kraan in het bos ‘opgevangen’ zodat hij zo mooi mogelijk bleef. Staatsbosbeheer schenkt al jaren een kerstboom aan de Tweede Kamer.

Aandachtstrekker

De kerstboom is een van de symbolen van onze westerse kerstviering waarbij licht, sfeer en versiering centraal staan. Om de leden van de Tweede kamer in Den Haag een groen en goed kerstgevoel te geven biedt Staatsbosbeheer jaarlijks een kerstboom aan vlak voor het Kerstreces. Bovendien is Staatsbosbeheer trots op de duurzame houtproducten die uit de Nederlandse bossen komen en plaatst deze graag eens op de voorgrond. De mooi versierde kerstboom is elk jaar weer een aandachtstrekker in de hal van de Tweede Kamer.

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten