Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Eerste 2 projecten Buitenfonds volledig gefinancierd


3 weken na de start van het Buitenfonds is de financiering van de eerste 2 projecten al rond. Boswachter Sjaak van Dijk van Staatsbosbeheer kan met hulp van een ondernemer uit de streek het speelbos voor kinderen op de Sallandse Heuvelrug uitbreiden met 2 grote houten wippen en een steltenpad.

De donateur

De heer Hegeman, eigenaar van Aannemingsbedrijf Hegeman uit Nijverdal, maakt de 2 projecten voor het speelbos op de Sallandse Heuvelrug mogelijk dankzij zijn donaties. Hij vind de projecten een mooie kans voor kinderen om meer naar buiten te gaan en daar jeugdherinneringen op te bouwen. "Juist lokale voorzieningen hebben mijn voorkeur", aldus Hegeman. Daarnaast geeft hij een ruime bijdrage aan een ander project van het Buitenfonds op de Sallandse Heuvelrug; de schaapskudde. Met zijn bijdrage is de financiering hiervoor nu ruim over de helft. Voor dit project worden nog meer donateurs gezocht.

Buitenfonds laat groene dromen uitkomen 

Het Buitenfonds is 3 weken geleden gestart, met als doel lokale projecten in de natuur van Staatsbosbeheer te realiseren met financiering van particulieren en ondernemers. Op Buitenfonds.nl staan de lokale projecten beschreven. Ook kan iedereen die groene dromen heeft voor het natuurgebied bij hen om de hoek, zelf projecten aanmelden. Dat er na drie weken al 2 projecten uitgevoerd kunnen worden, verbaast Andrea Zierleyn, directeur van het Buitenfonds, niet: "We weten dat de lokale betrokkenheid groot is om een bijdrage te leveren aan de omgeving. Het is geweldig dat we na 3 weken al de eerste projecten kunnen realiseren."

Meer weten over de projecten? Kijk op Buitenfonds.nl.

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten