Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Winters kamperen op de mooiste natuurkampeerterreinen


Kamperen iets voor de zomer? Welnee! Niets zo verfrissend en ontspannend als een winterse kampeervakantie op één van de winternatuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. In een tent voor de echte bikkels of in caravan of camper voor avonturiers die van iets meer comfort houden; de boswachter heeft voor iedereen een plekje vrij. Vier natuurkampeerterreinen gaan deze winter open: Borger (Hondsrug, Drenthe), Drie (Veluwe, Gelderland), Veenkuil (Kuinderbos, Flevoland), Vlagberg (Sint Anthonis, Noord-Brabant). Het winterseizoen begint in november 2015 en loopt tot en met maart 2016. 

Ultiem wintergevoel

Boswachter Harco Bergman vertelt: “Het winterkamperen was de afgelopen jaren een groot succes, dat we er ook dit jaar weer voor gaan. Als we het geluk van een witte winter hebben, leggen we loipes aan. Langlaufen en daarna glühwein drinken, dat is toch het ultieme wintergevoel en optimaal buiten beleven?” Uiteraard staan de kernwaarden rust, ruimte en natuur centraal op de kampeerterreinen. Bezoekers kunnen overdag wandelen, fietsen of de natuur ontdekken. En je kunt altijd een vuurtje maken op de vuurplaats.

Niet reserveren

Deze winter gebruiken we weer de ouderwetse bonnenboekjes (automatische incasso). Dit betekent dat je niet hoeft te reserveren en dat je gewoon op de bonnefooi kan komen. Heb je al gereserveerd en online betaald? Niets aan de hand, onze boswachters kunnen dit in het systeem zien. Honden zijn tijdens het winterkamperen op het gehele terrein welkom.

Kamperen met oud en nieuw

Op de vier natuurkampeerterreinen ben je ook tijdens de jaarwisseling van harte welkom. Vuurwerk is met oudjaar vanwege de rust van de dieren in de natuur niet toegestaan. Dus: kies jouw favoriete winterkampeerterrein uit en trek er op uit deze winter!


Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten