Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Ondernemers gezocht voor Utrechtse recreatiegebieden


Vlakbij Utrecht, in  Nieuw Wulven en het Hollandse IJsselgebied, wil Staatsbosbeheer aantrekkelijke locaties ontwikkelen voor recreanten uit de regio. We bieden ondernemers een kans om voor deze locaties een passend plan te bedenken dat een nieuwe impuls geeft aan de recreatievoorzieningen in deze gebieden. Initiatiefnemers krijgen veel ruimte om met goede concepten te komen in de volle breedte van vrijetijdsbesteding. Ook voor combinaties met andere ondernemers en sectoren staat Staatsbosbeheer open. De marktuitvraag loopt vanaf heden tot 1 februari 2016. Ondernemers kunnen op 30 november in beide gebieden mee met een rondleiding. Aanmelden doe je door een mailtje te sturen naar Tim Verder op tim.verver@grontmij.nl.

Nieuw Wulven en het Hollandse IJsselgebied zijn twee verschillende gebieden met elk hun eigen identiteit en dynamiek. Beide zijn bedoeld als recreatief groengebied voor de stad Utrecht en de omliggende gemeenten. Bekijk de gebieden op de kaart.

Nieuw Wulven

Nieuw Wulven is geliefd bij recreanten uit de gemeenten Houten en Bunnik. Het is 106 hectare groot en ligt op het grensgebied van de historische Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Limes. Nieuw Wulven biedt mogelijkheden voor (dag)recreatie met een speelbos, recreatieve infrastructuur en natuur- ontwikkeling. De combinatie van horeca en onderscheidende (dag)recreatiemogelijkheden die de kwaliteit en landschappelijke waarden van het gebied versterken is het meest kansrijk. 

Hollandse IJsselgebied

Het Hollandse IJsselgebied aan de westkant van Utrecht ligt bij de gemeente IJsselstein. In de buurt zijn bestaande voorzieningen. Onder meer een toeristisch overstappunt (TOP), een jachthaven, een pannenkoekenhuis met midgetgolfbaan en een caravanpark.  Het is een rustig landelijk gebied met voornamelijk akkers, weilanden, polder- en dijkwegen. Dit wordt de komende jaren getransformeerd tot een samenhangend recreatiegebied voor de regio zuidwest Utrecht. Er is circa 50 hectare aangewezen voor toeristisch-recreatieve ondernemers die willen investeren in het gebied met initiatieven die passen bij de recreatietrends uitdaging, gezelligheid, luxe en cultuur. 

Samenwerking

Voor deze ontwikkelingen werkt Staatsbosbeheer nauw samen met de provincie Utrecht, de gemeenten IJsselstein, Houten en Bunnik en de betrokken recreatieschappen. Veel is mogelijk, maar niet alles. De recreatieve invulling moeten passen bij het karakter en de landschappelijke waarden van het gebied. Ook wordt er goed gekeken naar de wensen van recreanten en de recreatietrends.

Procedure

Het indienen van plannen kan tot  1 februari 2016. Download de benodigde informatie en selectiecriteria via Hollandse IJsselgebied en Nieuw Wulven. Op deze website kunnen ondernemers zich ook aanmelden voor een bezoek aan de gebieden. De beoordeling en selectie vindt plaats in twee selectieronden. Grontmij is ingeschakeld voor advisering en de uitvoering van de werving en selectie.

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten