Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Climate Miles in Biesbosch


Urgenda organiseert van 1 t/m 29 november 2015 The Climate Miles, een looptocht van meer dan 500 kilometer van Utrecht naar Parijs. Hier vindt eind november de klimaattop plaats. Om aandacht te vragen voor de opwarming van de aarde lopen o.a. bekende Nederlanders, ondernemers, politici mee naar de Franse hoofdstad. De derde etappe ging afgelopen week door de Biesbosch.

Ruimte voor de rivier

Boswachter Jacques van der Neut liep overdag mee en schoof ’s avonds aan bij de dagelijkse talkshow van de Climate Miles. Ditmaal ging de talkshow over de invloed van klimaatverandering op water. Boswachter Jacques legt uit welke natuurbeschermingsmaatregelen er in de Biesbosch worden genomen en hoe daar meer ruimte voor de rivier wordt gemaakt om hoge waterstanden te voorkomen.

 

Meer informatie op website theclimatemiles.nl

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten