Dossier Natuur en gezondheid

We zien het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om mensen actief te helpen gezond te blijven door hen in contact te brengen met de natuur.

Beter in het groen

In Nederland zijn er veel initiatieven in de natuur en in de groene leefomgeving die de fysieke, mentale en sociale gezondheid van mensen bevorderen. Het doel van het project Beter in het Groen is om deze initiatieven (gericht op zowel kinderen en jongeren als op volwassenen en senioren) beter toegankelijk te maken. Het project bundelt de informatie over bijvoorbeeld wandelcoaching, runningtherapie, wijkgezondheidstuinen en beweegprogramma’s in het bos in een landelijke online database. Dit maakt het aanbod beter vindbaar voor scholen, potentiële deelnemers, mantelzorgers, artsen, verpleegkundigen en andere verwijzende gezondheidsprofessionals.

Activiteitenzoeker

Staatsbosbeheer neemt zowel vanuit de Rijksnatuurvisie ‘Natuurlijk verder’ als het preventieprogramma ‘Alles is Gezondheid’ deel aan dit project. Kijk voor meer informatie op de projectwebsite van Beter in het Groen. Via de Beter in het Groen-zoeker kunt u zoeken naar activiteiten in de database.

Loek Hesemans
Vragen over dit onderwerp? Loek Hesemans
Senior adviseur Mens & Omgeving
l.hesemans@staatsbosbeheer.nl
030-6926111

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten