Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Dossiers

Wil je meer weten over de werkwijze van Staatsbosbeheer en wat er speelt in onze natuurgebieden? In onze dossiers vind je volop achtergrondinformatie.

Afval in de natuur

Afval hoort niet thuis in de natuur. Lees meer over het afval dat mensen dumpen in onze natuurgebieden en wat we daar tegen ondernemen.

Biobased economy

Bos, natuur en landschap zijn een bron van groene energie, hernieuwbare grondstoffen en CO2-opslag. In dit dossier leest u hoe we natuurlijk materiaal inzetten voor een groenere 'biobased' economie.

Biomassa

Staatsbosbeheer levert graag een bijdrage aan een duurzame wereld. In dit dossier leest u hoe we grondstoffen (her)verwerken en samen met partners duurzame energie opwekken uit biomassa.

Bos en hout

Staatsbosbeheer beheert een kwart van het bos in Nederland. In dit dossier leest u hoe we voor onze bossen zorgen en omgaan met het hout dat het beheer oplevert.

Deltanatuur

Met het Programma Deltanatuur werkt Staatsbosbeheer aan de waterveiligheid en klimaatbestendigheid van Nederland. Lees meer over hoe we dit doen.

Erfpacht

Wat is erfpacht precies? En hoe is erfpacht bij Staatsbosbeheer geregeld? Bekijk dit dossier voor veelgestelde vragen, voorwaarden en meer.

Exoten

Exoten zijn soorten die niet van nature in ons land voorkomen, maar door toedoen van de mens in onze natuur terecht zijn gekomen. Daar veroorzaken ze soms grote problemen.

Faunabeheer

Dieren horen bij het werk van Staatsbosbeheer. Van kleine kriebelbeestjes tot grote grazers. Bekijk hier hoe we omgaan met de dieren in onze gebieden.

Groene Metropool

Met het programma Groene Metropool draagt Staatsbosbeheer bij aan een aantrekkelijk woon- en vestigingsklimaat in Nederlandse steden. In dit dossier leest u hoe we dat doen.

Jeugd en natuur

Staatsbosbeheer wil jeugd en natuur met elkaar verbinden, door kinderen te laten spelen, ervaren en leren in onze gebieden. Lees hier hoe we dat aanpakken.

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten