Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Dossiers

Afval in de natuur

Afval hoort niet thuis in de natuur. Lees hier meer over het afval dat mensen dumpen in onze natuurgebieden en wat we ondernemen om onze bossen en landgoederen schoon te houden.

Biomassa

Staatsbosbeheer levert graag een bijdrage aan een duurzame wereld. In dit dossier leest u hoe we grondstoffen (her)verwerken en samen met partners duurzame energie opwekken uit biomassa.

Bos en hout

Staatsbosbeheer beheert een kwart van het bos in Nederland. In dit dossier leest u hoe we voor onze bossen zorgen en omgaan met het hout dat het beheer oplevert.

Erfpacht

Wat is erfpacht precies? En hoe is erfpacht bij Staatsbosbeheer geregeld? Bekijk dit dossier voor veelgestelde vragen, voorwaarden en meer.

Exoten

Exoten zijn soorten die niet van nature in ons land voorkomen, maar door toedoen van de mens in onze natuur terecht zijn gekomen. Daar veroorzaken ze soms grote problemen.

Faunabeheer

Dieren horen bij het werk van Staatsbosbeheer. Van kleine kriebelbeestjes tot grote grazers. Bekijk hier hoe we omgaan met de dieren in onze gebieden.

Groene Metropool

Met het programma Groene Metropool draagt Staatsbosbeheer bij aan een aantrekkelijk woon- en vestigingsklimaat in Nederlandse steden. In dit dossier leest u hoe we dat doen.

Jeugd en natuur

Staatsbosbeheer wil jeugd en natuur met elkaar verbinden, door kinderen te laten spelen, ervaren en leren in onze gebieden. Lees hier hoe we dat aanpakken.

Landschap

Staatsbosbeheer staat voor natuur én cultuur omdat deze twee in het Nederlandse landschap ook niet gescheiden zijn. Lees meer in het dossier Landschap.

Monumenten

Staatsbosbeheer beheert niet alleen natuur maar draagt ook zorg voor monumenten. Ontdek de forten, buitenplaatsen en landgoederen in onze gebieden.

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten