Zuid-Limburg

Heuvels en dalen, bronnen en beken, bloemenzeeën en archeologische rijkdommen

Routes

Wandelen in Zuid-Limburg betekent: even helemaal weg, de natuur in. Er zijn diverse wandelingen voor jong en oud en voor alle niveaus. Je kunt de wandelroutes downloaden. De gemarkeerde wandelroutes staan ook op wandelkaart nr. 32 Zuid-Limburg, te koop in de webwinkel van Falk. Met deze kaart op zak kun je natuurlijk ook je eigen route uitstippelen.

Wandelroute Savelsbos 19 km

Het Zuid-Limburgse mergelland draagt veel sporen uit het verleden in zich. Je kunt het allemaal ontdekken langs deze wandelroute.

Wandelen

Wandelroute Savelsbos 10 km

Wandelroute door het Zuid-Limburgse Savelsbos. Hooggelegen boven de Maas, ten zuiden van Maastricht, vind je hier de mooiste uitzichten.

Wandelen

Wandelroute Savelsbos 13 km

De historische rijkdom van het Zuid-Limburgse Savelsbos is het thema van een 13 kilometer lange wandeling door dit gebied.

Wandelen
ingang vuursteenmijn savelsbos

Wandelroute Drie Stenenroute 4,7 km

rood

Geniet van de bijzondere omgeving in het Nederlandse deel van het Zuid-Hollandse Drielandenpunt en ervaar het uitzicht. Halverwege de wandeling horecagelegenheid. Volg rode paaltjes (route SBB 38).

Wandelen

Wandelroute Savelsbos 6,5 km

rood

Wandel door het Zuid-Limburgse Savelsbos langs onder meer de Vuursteenmijnen en de Henkeput . Parkeer bij de kruising Bukel en Moerslag of start In Sint Geertruid en volg het eerste stuk Bukel. Volg rode paaltjes (route Sg.1).

Wandelen

Wandelroute Bunderbos blauw 2,5 km

donkerblauw

Vanuit de parkeerplaats bij Station Bunde wandel je het Zuid-Limburgse Bunderbos in. Geniet van dit bijzondere hellingbos. In het bos zie je bronnetjes uit de helling ontspringen. Volg de blauwe paaltjes (route Bu.5).

Wandelen

Wandelroute Savelsbos groen 6,6 km

groen

Het Zuid-Limburgse Savelsbos beleef je middels deze wandeling. Je wandelt onder meer langs de oude boswachterswoning huize de Beuk. Volg de groene paaltjes (route C.4).

Wandelen

Wandelroute Geel Sl13 Slenaken 4,2 km

geel

Wandel vanuit Slenaken het bos in en geniet van de weidsheid van het Zuid-Limburgse landschap. Houd rekening met pittige hoogteverschillen. Volg de gele paaltjes (route Sl.13).

Wandelen

Wandelroute Eperheide 6 km

donkerblauw

Een bijzonder stukje Zuid-Limburg; de Eperheide en haar omgeving. Wandel waar Eli Heimans zijn avonturen heeft beleefd. Volg de blauwe paaltjes (route Sl.1).

Wandelen

Wandelroute Stokhem Gerendal 5,6 km

donkerblauw

Geniet van de afwisseling in berg en dal, bos en plateau, water (Geul) en uitgestrekte weilanden in Zuid-Limburg. Volg blauwe paaltjes (route W.7).

Wandelen

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten