Zuid-Limburg

Heuvels en dalen, bronnen en beken, bloemenzeeën en archeologische rijkdommen

Routes

Wandelen in Zuid-Limburg betekent: even helemaal weg, de natuur in. Er zijn diverse wandelingen voor jong en oud en voor alle niveaus. Je kunt de wandelroutes downloaden. De gemarkeerde wandelroutes staan ook op wandelkaart nr. 32 Zuid-Limburg, te koop in de webwinkel van Falk. Met deze kaart op zak kun je natuurlijk ook je eigen route uitstippelen.

Wandelroute Savelsbos 10 km

Wandelroute door het Savelsbos. Hooggelegen boven de Maas, ten zuiden van Maastricht, vind je hier de mooiste uitzichten.

Wandelen

Wandelroute Rood Va14 Ravensbos 3,6 km

rood

Beleef het Ravensbos, een langgerekt hellingbos doorsneden door bronbeekjes en twee (kunstmatige) meertjes. Vlakbij Valkenburg vind je hier in dit bijzondere gemengde bos rust. Volg de rode paaltjes.

Wandelen

Wandelroute Rood SBB38 Drie Stenenroute 4,7 km

rood

Geniet van de bijzondere omgeving in het Nederlandse deel van het Drielandenpunt en rvaar het uitzicht. Halverwege de wandeling horecagelegenheid. P-plaatsen langs de Viergrenzenweg. Volg rode plaaltjes.

Wandelen

Wandelroute Rood Va18 Gerendal 5,8 km

rood

Beleef het Gerendal! Deze wandeling voert je onder meer langs de orchideeëntuin van het Gerendal. Geopend van 1 mei tot 15 juni. Start:P-plaats Gerendalsweg.

Wandelen

Wandelroute Rood ST02 Bunderbos 5,8 km

rood

De parkeerplaats naast kasteel Elsloo is een prima startpunt voor deze wandeling. Wandel via Elsloo en Catsop het Bunderbos in. Wellicht kom je bij de Hemelbeek de bever nog tegen.

Wandelen

Wandelroute Savelsbos 19 km

Het mergelland draagt veel sporen uit het verleden in zich. Je kunt het allemaal ontdekken langs deze wandelroute. Start: P-plaats in het centrum van Sint Geertruid.

Wandelen

Wandelroute Geel V13 Kunderberg 9 km

geel

Startend vanaf de parkeerplaats in Ubachsberg (Bernardusplein) ervaar je de plateaus met het bijbehorende mooie uitzicht, de holle wegen en de steile hellingen van de Kunderberg. Volg de gele paaltjes.

Wandelen

Wandelroute Groen C4 Savelsbos 6,6 km

groen

Het Savelsbos beleef je middels deze wandeling. Je wandelt onder meer langs de oude boswachterswoning huize de Beuk. In Cadier en Keer kun je parkeren op de Sint Blasiushof. Volg de groene paaltjes.

Wandelen

Wandelroute Rood SG1 Savelsbos 6,5 km

rood

Wandel door het Savelsbos langs onder meer de Vuursteenmijnen en de Henkeput. Parkeer bij de kruising Bukel en Moerslag of start In Sint Geertruid en volg het eerste stuk Bukel. Volg rode paaltjes.

Wandelen

Wandelroute Blauw Sl1 Eperheide 6 km

donkerblauw

Een bijzonder stukje Zuid-Limburg; de Eperheide en haar omgeving. Wandel waar Eli Heimans zijn avonturen heeft beleefd. Start bij de kruising Julianastraat-Kinkeweg. Volg de blauwe paaltjes.

Wandelen

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten