Zuid-Limburg

Heuvels en dalen, bronnen en beken, bloemenzeeën en archeologische rijkdommen

Routes

Wandelen in Zuid-Limburg betekent: even helemaal weg, de natuur in. Er zijn diverse wandelingen voor jong en oud en voor alle niveaus. Je kunt de wandelroutes downloaden. De gemarkeerde wandelroutes staan ook op wandelkaart nr. 32 Zuid-Limburg, te koop in de webwinkel van Falk. Met deze kaart op zak kun je natuurlijk ook je eigen route uitstippelen.

Wandelroute Savelsbos 10 km

Wandelroute door het Zuid-Limburgse Savelsbos. Hooggelegen boven de Maas, ten zuiden van Maastricht, vind je hier de mooiste uitzichten.

Wandelen

Wandelroute Drie Stenenroute 4,7 km

rood

Geniet van de bijzondere omgeving in het Nederlandse deel van het Zuid-Hollandse Drielandenpunt en ervaar het uitzicht. Halverwege de wandeling horecagelegenheid. Volg rode paaltjes (route SBB 38).

Wandelen

Wandelroute Ravensbos 3,6 km

rood

Beleef het Ravensbos in Zuid-Limburg, een langgerekt hellingbos doorsneden door bronbeekjes en twee (kunstmatige) meertjes. Vlakbij Valkenburg vind je hier in dit bijzondere gemengde bos rust. Volg de rode paaltjes (route Va.14).

Wandelen

Wandelroute Gerendal 5,8 km

rood

Beleef het Gerendal! Deze wandeling voert je onder meer langs de orchideeëntuin van het Zuid-Limburgse Gerendal. Geopend van 1 mei tot 15 juni. Volg de rode paaltjes (route Va18).

Wandelen

Wandelroute Bunderbos 5,8 km

rood

De parkeerplaats naast kasteel Elsloo is een prima startpunt voor deze wandeling door het Zuid-Limburgse heuvelland. Wandel via Elsloo en Catsop het Bunderbos in. Wellicht kom je bij de Hemelbeek de bever nog tegen. Volg de rode paaltjes (route St.02).

Wandelen

Wandelroute Savelsbos 6,5 km

rood

Wandel door het Zuid-Limburgse Savelsbos langs onder meer de Vuursteenmijnen en de Henkeput . Parkeer bij de kruising Bukel en Moerslag of start In Sint Geertruid en volg het eerste stuk Bukel. Volg rode paaltjes (route Sg.1).

Wandelen

Wandelroute Eperheide 6 km

donkerblauw

Een bijzonder stukje Zuid-Limburg; de Eperheide en haar omgeving. Wandel waar Eli Heimans zijn avonturen heeft beleefd. Volg de blauwe paaltjes (route Sl.1).

Wandelen

Wandelroute Savelsbos 13 km

De historische rijkdom van het Zuid-Limburgse Savelsbos is het thema van een 13 kilometer lange wandeling door dit gebied.

Wandelen
ingang vuursteenmijn savelsbos

Wandelroute Savelsbos 6,6 km

groen

Het Zuid-Limburgse Savelsbos beleef je middels deze wandeling. Je wandelt onder meer langs de oude boswachterswoning huize de Beuk. Volg de groene paaltjes (route C.4).

Wandelen

Wandelroute Kunderberg 9 km

geel

Startend vanaf de parkeerplaats in Ubachsberg (Bernardusplein) ervaar je de plateaus met het bijbehorende mooie uitzicht, de holle wegen en de steile hellingen van de Kunderberg in Zuid-Limburg. Volg de gele paaltjes (route Vl.13) .

Wandelen

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten