Zuid-Kennemerland

Buitenplaatsen als Elswout en Middenduin brengen je terug naar de tijd van rijke kooplieden met fraaie buitenverblijven en exotische landschapstuinen.

Duinlust

Duinlust is, net als het Grote Huis van het nabijgelegen Elswout, ontworpen door architect Constantijn Muysken. Op het landgoed zijn naast het huis nog diverse bijzondere monumenten aanwezig, zoals een oranjerie, een folly, een tuinhuisje en een ijskelder. Het hydraulisch systeem dat de lift in het landhuis deed werken, is te vinden op de duinen in het gebied Middenduin, achter het landgoed. Een bijzondere constructie voor die tijd.

Schilderachtige boomgroepen

Duinlust bestaat uit twee delen. Het lage deel is in een weidse, schilderachtige landschappelijke stijl aangelegd. Een aanleg van onregelmatig gevormde gazons omzoomd door schilderachtige boomgroepen. De hoofdzichtas biedt een ver uitzicht naar het zogeheten klaverstuk van buurbuitenplaats Elswout, (ook in het bezit van de familie Van der Vliet-Borski). Duinlust en het bijbehorende park is onderdeel van de aaneengesloten Overveense landgoederenreeks.

Tip

Op Duinlust zijn er 3 gemarkeerde wandelroutes.

Gebied:
Zuid-Kennemerland
Praktisch:
Locatie: Duinlustweg 16, 2051 AA Overveen.
Buitenplaats Duinlust
Duinlustweg 16
2051 AA Overveen
Naar startpunt
Buitenplaats Duinlust Buitenplaats Duinlust

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten