Contact

Zuid-Beveland

Zilte zeelucht, vogels, fruit en oesters. Zuid-Beveland kent een echt Zeeuws landschap, met een geschiedenis van overstromingen.

Bos van de Toekomst

Zoek je een origineel, duurzaam cadeau voor iemand? Of wil je een bijzondere, duurzame gedenkplaats inrichten voor bijvoorbeeld de geboorte van een kind of het overlijden van een geliefde? Denk dan eens aan het planten van een gedenkboom in het Abbekindersebos in Zuid-Beveland: het Bos van de Toekomst.

Voor de boom kun je kiezen uit een rode beuk, gewone beuk, eik, tamme kastanje of linde. Bij de boom komt een roestvrij paaltje te staan met een gegraveerd bordje waarop je een herinneringstekst kan plaatsen. Er wordt voor het planten van de boom vooraf een gebruiksovereenkomst opgesteld.

De bomen worden eenmaal per jaar geplant, op de eerste zaterdag van december. Aanmelden kan het hele jaar, maar als je je voor 1 november aanmeldt, dan wordt je boom nog in hetzelfde jaar geplant. Je krijgt dan een uitnodiging om de boom nog in hetzelfde zelf te komen planten. Zodra het perceel is vol geplant met gedenkbomen, beheert Staatsbosbeheer het bos op de gebruikelijke wijze.

De kosten voor het planten van een gedenkboom bedragen € 325,-. Daarvoor garandeert Staatsbosbeheer 15 jaar lang de boom en de paal met het bordje. Dat wil zeggen dat een boom die het onverhoopt niet redt, wordt vervangen. Hetzelfde geldt voor een beschadigd of verdwenen bordje. Na 15 jaar eindigt de garantie van Staatsbosbeheer, maar de boom blijft uiteraard doorgroeien.

Gebied:
Zuid-Beveland
Contact:

Voor meer informatie of het bestellen van een boom: boswachter Karel Leeftink, M 06-10943647, k.leeftink@staatsbosbeheer.nl

Bos van de Toekomst
Abbekindersezandweg
Kapelle
Hoe kom ik er?
Bos van de Toekomst Bos van de Toekomst

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten