Waterland

Varend door Waterland ontdek je Holland op z’n best. Stap in de kano en geniet van oude dorpjes, koeien en heel veel vogels.

Vuurtoreneiland

Vuurtoreneiland ligt in het IJmeer, net uit de kust van de polder IJdoorn bij Durgerdam en is alleen per boot bereikbaar. In de zomer is hier een een kleinschalig biologisch restaurant gevestigd. In een transparante glazen kas, beschut voor wind en regen, kun je ‘eten in en van de natuur’. In de koudere maanden wordt er gegeten in het Winterrestaurant in het fort. 

Het eiland is onderdeel van de Stelling van Amsterdam en ruim 3 eeuwen oud. Samen met Pampus en Fort Diemerdam verdedigde dit stipje in het IJmeer ooit de mond van het IJ en de hoofdstad tegen aanvallen over de Zuiderzee.

De vuurtoren en andere gebouwen zijn in de loop der tijd in verval geraakt. Staatsbosbeheer ging daarom op zoek naar een ondernemer die Vuurtoreneiland wilde restaureren, beheren en commercieel exploiteren, uiteraard met hart voor de gebouwen en de kwetsbare natuur.

Wist je dat

Staatsbosbeheer heeft nog veel meer monumenten in beheer. Informatie hierover vind je op de pagina Forten en linies.

Gebied:
Waterland
Contact:
Zie website www.vuurtoreneiland.nl
Praktisch:

Het Vuurtoreneiland is alleen per boot bereikbaar en niet vrij toegankelijk. Voor meer informatie over bezoekmogelijkheden en reserveringen voor groepen/partijen voor het restaurant kun je terecht op Vuurtoreneiland.nl.

Vuurtoreneiland

Durgerdam
Naar startpunt
Vuurtoreneiland Vuurtoreneiland

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten