Veluwe

Het op één na grootste natuurgebied van Nederland, met bos, heide, zandvlakten, landgoederen en spectaculaire uitzichten.

Routes

Op de Veluwe zijn diverse wandelingen en fietstochten voor jong en oud. Er zijn ook routes geschikt voor rolstoelen. Bij elke route geven we aan waar het startpunt is. Vanaf daar kun je zelf de markering volgen. De gemarkeerde wandelroutes op het noordelijk deel van de Veluwe staan ook op wandelkaart nr. 20 Nunspeet. De routes op het midden van de Veluwe vind je op wandelkaart nr 24 Midden-Veluwe. Beide kaarten zijn te koop in de webwinkel van Falk. Met deze kaarten op zak kun je natuurlijk ook je eigen route uitstippelen.

Ruiterroute Kootwijk Rondje Kathedraal 18,6 km

Ruiterroute rond Radio Kootwijk, door de bossen en langs de heide van de Veluwe. Deze route met knooppunten loopt over brede zandpaden en is geschikt voor zowel menners als ruiters.

Paardrijden

Ruiterroute Veluwe te paard 24 km

Ontdek de mooiste stukken Veluwe op deze ruiterroute. De gemarkeerde route met knooppunten loopt over brede zandpaden en is geschikt voor zowel menners als ruiters.

Paardrijden

Fietsroute Veluwe-Noord 45 km

Fietsroute over het noordelijk deel van de Veluwe, langs stuifzand, zondoorstoofde zandpaadjes, heidevelden, stille vennen en open ruimtes. De route is in te korten tot 23 km.

Fietsen

Mountainbikeroute Zandenwoud 51 km

Kies voor 1 of meerdere lussen en stel zelf je ATB-route over het middelste deel van de Veluwe samen. Zie download voor startlocaties en routelengtes.

Mountainbiken

Wandelroute schaapskooi Hoog Buurlo 1 km

Speciale route voor blinden en slechtzienden met verhalen over de schaapskooi Hoog Buurlo op de Veluwe . Met ingesproken tekst en speciale routekaart. Leen een speler en kaarten bij bungalowpark, Krimweg 140, Hoenderloo (ID meenemen) of download de MP3 bestanden hieronder.

Wandelen
informatiepaneel

Wandelroute Peppelerboom 5 km

wit

Wandeling in Speulderbos op de Veluwe. Tip: op een deel van de route mag je hond los.

Wandelen

Wandelroute Vogelenzang 4 km

Wandeling door boswachterij Kootwijk op de Veluwe.

Wandelen

Wandelroute Loobos 6 km

wit

Wandeling door de oude stuifduinen van boswachterij Kootwijk op de Veluwe.

Wandelen

Wandelroute Lierderholt 4,3 km

rood

Wandeling door het Lierderbos. Start: p-plaats ter hoogte van Spoekweg 49, 7361 TM Beekbergen. Volg rode route.

Wandelen

Wandelroute Tonnenberg 6 km

rood

Deze wandeling voert door het oudste deel van het Zwolse bos en over de hei op de Tonnenberg op de Veluwe.

Wandelen

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten