Veerse Meer

Het Veerse Meer is Zeelands paradijs voor watersporters en vogels. De vogels hebben hier maar liefst vijf eigen eilandjes.

Routes

Wandelen in natuurgebied het Veerse Meer: even helemaal weg, de natuur in. Er zijn diverse wandelingen voor jong en oud. Bij de wandelroutes geven we aan waar het startpunt is. Vanaf daar kun je zelf de markering volgen. De gemarkeerde wandelroutes staan ook op wandelkaart nr. 29 Walcheren, te koop in de webwinkel van Falk. Met deze kaart op zak kun je natuurlijk ook je eigen route uitstippelen.

Wandelroute Schotsman groen 5,8 km

groen

Deze wandeling gaat niet over comfortabele paden, maar laat wel de mooiste plekken van de Schotsman zien, zoals schorren en duintjes waar Schotse hooglanders grazen. Start: P-plaats Schotsmanweg, Kamperland. Volg groene route.

Wandelen

Wandelroute De Pietkreek 4,4 km

Wandeling door bos en open stukken rond de Pietkreek aan het Veerse Meer. Start: P-plaats Muidenweg, Wolphaartsdijk. Volg grijze route.

Wandelen

Wandelroute Schotsman geel 3,1 km

geel

Vanaf de goed begaanbare bospaden op de Schotsman zie je schrale graslanden met bijzondere flora. Deze route biedt ook uitzicht over het Veerse Meer en Veere. Start: werkschuur Staatsbosbeheer, Campenseweg, Kamperland. Volg gele route.

Wandelen

Wandelroute De Piet 2,4 km

groen

Wandeling langs het Veerse Meer, de route gaat bos en open stukken, met mooie doorkijkjes Start: P-plaats Muidenweg. Volg groene route.

Wandelen

Wandelroute Goudplaat 4,6 km

donkerblauw

Wandeling over de Goudplaat, door loofbos en langs de oevers van het Veerse Meer. Start: P-plaats aan de St. Felixweg, Kamperland. Volg blauwe route.

Wandelen

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten