Utrechtse Heuvelrug

Scandinavische gletsjers stuwden de bodem de hoogte in. De Utrechtse Heuvelrug is een hoogtepunt in het hart van Nederland.

Routes

De Utrechtse Heuvelrug biedt diverse wandelingen, fietsroutes en mountainbikeroutes. Mtb-routes en fietsroutes kun je downloaden. Bij de wandelroutes geven we aan waar het startpunt is. Vanaf daar kun je zelf de markering volgen om de route te lopen. De gemarkeerde wandelroutes in het zuidelijk deel van dit gebied (ten zuiden van de A12) staan ook op wandelkaart nr. 25 Utrechtse Heuvelrug, te koop in de webwinkel van Falk. Met deze kaart op zak kun je natuurlijk ook je eigen route uitstippelen.

Vignet mountainbiken

Wil je mountainbiken in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug? Dan heb je een MTB-vignet nodig, ook voor de moutainbikeroutes van Staatsbosbeheer op de Amerongse Berg en in Austerlitz. Het vignet - in de vorm van een sticker - is een jaar geldig en voor € 7,50 te koop bij deze verkooppunten. De inkomsten gaan naar onderhoud en uitbreiding van het mountainbikenetwerk in het gebied.

Trailrun Austerlitz 7 km

Een korte maar zeer pittige trailrun over de Utrechtse Heuvelrug, ideaal om hoogtemeters te trainen. Een diverse tocht, om even die snelle hardlooptraining af te werken. Een gpx-bestand loodst je door het gebied.

Trailrunnen

Fietsroute Utrechtse Heuvelrug 74 km

Fietsroute over de Utrechtse Heuvelrug, langs statige landhuizen, stoere boerenhoeven, dichte bossen, open heidevelden en zandverstuivingen.

Fietsen

Fietsroute Parels Utrechtse Heuvelrug 49 km

Fietsroute over het zuidelijk deel van de Utrechtse Heuvelrug met aardig wat hoogteverschillen.

Fietsen

Mountainbikeroute Amerongse Berg 15 km

wit

Mountainbikeroute over uitgestrekte bossen van Amerongse Berg op de Utrechtse Heuvelrug. Met een extra lange afdaling over een hard bospad met boomwortels. MTB-vignet verplicht.

Mountainbiken

Mountainbikeroute Continental-Austerlitz 9 km

Mountainbikeroute i.s.m. Continental over bospaden van boswachterij Austerlitz op de Utrechtse Heuvelrug. Volg wit-groene route. MTB-vignet verplicht.

Mountainbiken

Mountainbikeroute Lage Vuursche 11 km

groen

Talloze korte beklimmingen maken deze mountainbikeroute door de bossen van Lange Vuursche op de Utrechtse Heuvelrug een uitdaging.

Mountainbiken

Wandelroute Beukenwoud 2,8 km

geel

Wandeling door De Vuursche op de Utrechtse Heuvelrug over landgoederen, door donker dennenbos en onder zonovergoten loof; door majestueus beukenbos en langs een tolhuis.

Wandelen

Wandelroute Oertijd 10 km

donkerblauw

Wandeling langs oude grafheuvels en door de uitgestrekte bossen van De Vuursche op de Utrechtse Heuvelrug.

Wandelen
wandelaars in bos

Wandelroute Leersumse Veld 6,2 km

geel

Wandeling door boswachterij Leersum op de Utrechtse Heuvelrug.

Wandelen

Wandelroute Vijver 5 km

wit

Wandeling door De Vuursche op de Utrechtse Heuvelrug, over landgoederen, door donker dennenbos, langs kronkelpaadjes en statige beukenlanen.

Wandelen

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten