Utrechtse Heuvelrug

Scandinavische gletsjers stuwden de bodem de hoogte in. De Utrechtse Heuvelrug is een hoogtepunt in het hart van Nederland.

Routes

De Utrechtse Heuvelrug biedt diverse wandelingen, fietsroutes en mountainbikeroutes. Mtb-routes en fietsroutes kun je downloaden. Bij de wandelroutes geven we aan waar het startpunt is. Vanaf daar kun je zelf de markering volgen om de route te lopen. De gemarkeerde wandelroutes in het zuidelijk deel van dit gebied (ten zuiden van de A12) staan ook op wandelkaart nr. 25 Utrechtse Heuvelrug, te koop in de webwinkel van Falk. Met deze kaart op zak kun je natuurlijk ook je eigen route uitstippelen.

Vignet mountainbiken

Wil je mountainbiken in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug? Dan heb je een MTB-vignet nodig, ook voor de moutainbikeroutes van Staatsbosbeheer op de Amerongse Berg en in Austerlitz. Het vignet - in de vorm van een sticker - is een jaar geldig en voor € 7,50 te koop bij deze verkooppunten. De inkomsten gaan naar onderhoud en uitbreiding van het mountainbikenetwerk in het gebied.

Trailrun Austerlitz 7 km

Een korte maar zeer pittige trailrun, ideaal om hoogtemeters te trainen. Een diverse tocht, om even die snelle hardlooptraining af te werken. Een gpx-bestand loodst je door het gebied. Start: Pannenkoekenhuis Bergzicht, Doornseweg 23, 3931 MH Woudenberg.

Trailrunnen

Fietsroute Utrechtse Heuvelrug 74 km

Fietsroute over de Utrechtse Heuvelrug, langs statige landhuizen, stoere boerenhoeven, dichte bossen, open heidevelden en zandverstuivingen. Start: NS-station Driebergen-Zeist.

Fietsen

Fietsroute Parels Utrechtse Heuvelrug 49 km

Fietsroute over het zuidelijk deel van de Utrechtse Heuvelrug met aardig wat hoogteverschillen. Start: P-plaats De Blauwe Schuur, Veenseweg 27, Amerongen.

Fietsen

Mountainbikeroute Continental-Austerlitz 9 km

Mountainbikeroute i.s.m. Continental over bospaden van boswachterij Austerlitz. Start: P-plaats tegenover Beauforthuis, Woudenbergseweg, Austerlitz. Volg wit-groene route. MTB-vignet verplicht.

Mountainbiken

Mountainbikeroute Amerongse Berg 15 km

Mountainbikeroute over uitgestrekte bossen van Amerongse Berg. Met een extra lange afdaling over een hard bospad met boomwortels. Start: P-plaats Bergweg, Amerongen. Volg witte route. MTB-vignet verplicht.

Mountainbiken

Mountainbikeroute Lage Vuursche 11 km

Talloze korte beklimmingen maken deze mountainbikeroute door de bossen van Lange Vuursche een uitdaging. Start: Kuil van Drakensteijn, Stulpselaan, Lage Vuursche. Volg groene route.

Mountainbiken

Wandelroute Kamp Austerlitz 3,7 km

geel

Franse troepen vestigden in 1804 een legerplaats waar nu boswachterij Austerlitz ligt. Deze route gaat langs twee putten uit de Franse tijd. P-plaats Austerlitz. Volg gele route.

Wandelen

Wandelroute Geerenberg 2 km

donkerblauw

Wandeling door de boswachterij Amerongen. Start: P-plaats Scherpenzeelseweg, Leersum. Volg blauwe route.

Wandelen

Wandelroute Nonnenland 2,5 km

zwart
wit

Wandeling door het Nonnenland in boswachterij De Vuursche. Tip: laarzen aan. Je loopt hier tussen de koeien door over het grasland dat soms flink nat kan zijn. Start: 300 Roedenlaan, bij Kuil van Drakenstein, Lage Vuursche. Volg zwart/witte route.

Wandelen

Wandelroute Schapendriftwandeling 3,9 km

Wandeling door boswachterij De Vuursche. Over landgoederen, door donker dennenbos en onder zonovergoten loof. Start: P-plaats De Zeven Linden, Baarn.

Wandelen

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten