Utrechtse Heuvelrug

Scandinavische gletsjers stuwden de bodem de hoogte in. De Utrechtse Heuvelrug is een hoogtepunt in het hart van Nederland.

Doornse Gat

Het Doornse Gat is een dagrecreatieterrein tussen Doorn en Leersum (N225). Het ligt in een voormalige zandafgraving en bestaat uit verschillende recreatieveldjes. Naast een spannende zandheuvel zijn er verschillende speelvoorzieningen, picknickbanken en toiletten aanwezig. Dat maakt het een leuke plek voor gezinnen met kinderen.

Het dagrecreatieterrein heeft ook veldjes, waar je met je caravan, vouwwagen of tentje een dag kan recreëren en waar je ook met de auto mag komen. In de omliggende bossen zijn gemarkeerde wandel- en ruiterroutes uitgezet. 

Activiteiten en evenementen

Wil je in het Doornse Gat een activiteit of evenement organiseren? Vraag dan vooraf een vergunning aan bij boswachter Corien Koreman via c.koreman@staatsbosbeheer.nl

Barbecue en open vuur

Barbecueën in het Doornse Gat is toegestaan tenzij fase 2 (voorheen code oranje) van kracht is in verband met brandgevaar. Open vuur en/of vuurkorven zijn verboden. Voor actuele informatie: https://www.natuurbrandrisico.nl/.

Gebied:
Utrechtse Heuvelrug
Praktisch:
  • Het gebied is vrij toegankelijk van zonsopkomst tot zonsondergang.
  • Voor wandelaars is het terrein het gehele jaar geopend.
  • Honden zijn alleen aangelijnd toegestaan.
  • De toiletgebouwen zijn geopend van 1 april tot 1 november.
  • Voor caravans en vouwwagens is het terrein toegankelijk van 1 april tot 1 november. Op de tent- en caravanweide mag je ook met je auto komen.
Doornse Gat
Leersumsestraatweg
3941 ML Doorn
Naar startpunt
Doornse Gat Doornse Gat

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten