Utrechtse Heuvelrug

Scandinavische gletsjers stuwden de bodem de hoogte in. De Utrechtse Heuvelrug is een hoogtepunt in het hart van Nederland.

bekijk het filmpje bekijk het filmpje

Wandelen op de Utrechtse Heuvelrug

De vlakke provincie Utrecht wordt in tweeën gedeeld door een lange keten van heuvels, van Gooimeer bij Huizen tot de Grebbeberg bij Rhenen. Al ruim 150.000 jaar een eenheid sinds haar vorming in de ijstijd.

Onze voorouders wisten het al: de Utrechtse Heuvelrug is prachtig gebied, met rijke natuur en eeuwenoude landschappen die tot de verbeelding spreken. Welgestelden bouwden hier vroeger hun buitenhuizen en kastelen. Nergens in Nederland vind je zo’n aangename afwisseling tussen cultuur en natuur. 

Tussen de vorstelijke landgoederen en hun pittoreske dorpjes liggen uitgestrekte heidevelden en eindeloze bossen. Die gevarieerde bossen zitten vol met dieren, zoals de ree, das, zandhagedis en zwarte specht. In de herfst is het nergens beter paddenstoelen spotten dan in deze heuvels. En voor wandelaars ligt er een uitgekiend routenetwerk langs de mooiste plekken van het gebied.

Steun natuur bij jou in de buurt

Boswachter Corien Koreman: "Ik vind dat natuur bereikbaar moet zijn voor iedereen en zoek donateurs voor een mindervalidenpad in het Leersumse Veld. Doe je mee?"

boswachter Corien Koreman
Boswachter van dit gebied
Corien Koreman
c.koreman@staatsbosbeheer.nl
0343-431360
---- Voor vragen over De Vuursche en Baarnse Bos: boswachter Paul Suurmond, 035-5416512, p.suurmond@staatsbosbeheer.nl

Wat zegt de boswachter?

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten