Texel

Fiets of wandel van polder naar duin, van heide naar bos of door de meer dan 300 hectare natte duinvalleien.

Routes

Wandelen, fietsen en mountainbiken op Texel betekent: even helemaal weg, de natuur in. Texel kent diverse wandel- en fietstochten en een mountainbikeroute voor jong en oud . Je kunt de fietstochten en mtb-routes downloaden. Bij de wandelroutes geven we aan waar het startpunt is. Vanaf daar kun je zelf de markering volgen. Deze routes staan ook op wandelkaart nr. 1 Texel, te koop in de webwinkel van Falk. Met deze kaart op zak kun je natuurlijk ook je eigen route uitstippelen.

Wandelroute Horspolders 3,8 km

donkerblauw

Wandeling door natte duinvalleien op de Hors op Texel, vol bijzondere planten als de vleeskleurige orchis. De honds mag aangelijnd mee.

Wandelen

Wandelroute Sommeltjespad 1,6 km

bruin

Sommeltjes zijn aardmannetjes. Ze verstenen wanneer het licht wordt. Kun jij ze ontdekken? Uitdagende wandeling voor kleine kinderen in bos De Dennen in de Texelse Duinen.

Wandelen

Wandelroute Moksloot 20 km

Wandelroute door Nationaal Park Duinen van Texel. Struin langs de Moksloot, het water dat stekelbaarsjes gebruiken om vanuit zee de duinplassen te bereiken.

Wandelen

Wandelroute Het Geheim 2,5 km

donkerblauw

Wandeling door Het Geheim in De Dennen, een gevarieerd bos in de Texelse Duinen dat eind 19e eeuw nog een open heide- en duingebied was.

Wandelen

Wandelroute Pieter Rozenvlak 3,3 km

donkerblauw

Wandeling rond het Pieter Rozenvlak. Speur naar hazen en konijnen in deze vallei met heide in de Texelse Duinen.

Wandelen

Wandelroute De Seeting 6 km

donkerblauw

Wandeling door de Texelse Duinen. De route gaat door de bosrand, die De Koog beschutting geeft tegen de zeewind, en door de duinen van De Seeting.

Wandelen

Wandelroute Bleekersvallei 3,1 km

donkerblauw

Wandelroute door Texelse Duinen, rond de uitgestrekte vlakte van de Bleekersvallei met zijn scheefgegroeide meidoorns.

Wandelen

Wandelroute Rolstoelpad Natuurpad Alloo 2,5 km

rood

Familiepad Alloo in de Duinen van Texel is toegankelijk met rolstoelen en rollators, en geschikt voor blinden en slechtzienden. Bij Ecomare zijn een routebeschrijving in grootletter- en brailleschrift en een gesproken versie te leen.

Wandelen

Wandelroute Krimbos 4 km

donkerblauw

Wandeling door het Krimbos, een begin jaren tachtig aangeplant bos in het noorden van Texel. Een gevarieerd bos met bloemrijke open plekken en watertjes.

Wandelen

Fietsroute Texel 28 km

Stap op de fiets en geniet van polders en duinen, wadden en Noordzee, heide en strand op Terschelling. En bossen natuurlijk.

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten