Terschelling

Tussen Noordzee en Waddenzee liggen bossen, strand, duinvalleien en heide. Een snoer van dorpjes verbindt west met oost.

Routes

Terschelling biedt diverse wandelingen en fietsroutes voor jong en oud. Bij elke route geven we aan waar het startpunt is. Vanaf daar kun je zelf de markering volgen. De gemarkeerde wandelroutes staan ook op wandelkaart nr. 3 Terschelling, te koop in de webwinkel van Falk. Daarnaast kun je gebruikmaken van de knooppunten in het wandelnetwerk van Terschelling. Bij de VVV Terschelling is ook een gids met alle fietsroutes op het eiland te koop.

Wandelroute Noordsvaarder 11 km

Een wandeling door de wildernis: volg de waterlijn en beklim de duinenrijen van natuurgebied de Noordsvaarder. Wie weet zie je nog een zeehond! Start: veerterminal, West-Terschelling.

Wandelen

Wandelroute Formerumerbos en Wilhelminapolder 4,5 km

groen

Wandeling door het Formerumerbos en de Wilhelminapolder ten noorden van Lies en Formerum. Start: Natuurschuur, Lies. Volg groene route.

Wandelen

Wandelroute Hoornerbos en 't Pakhuis 6 km

donkerblauw

Wandeling door het Hoornerbos en 't Pakhuis. Smalle en brede bospaden leveren verrassende doorkijkjes. Start: P-plaats Hoornerbos, Badweg, Hoorn. Volg blauwe route.

Wandelen

Wandelroute Doodemanskisten en Seinpaalduin 4,5 km

rood

Wandeling over Groene Strand, door Doodemanskisten en Seinpaalduin. Start: De Walvis, Groene Strand, West-Terschelling. Volg rode route.

Wandelen

Wandelroute Tiger en Van Hunenplak 5 km

Boswandeling langs het bunkercomplex ‘Tiger’. Eventueel uit te breiden met route door de polder en langs het wad. Start: Hotel Boschrijck, Sportlaan, West-Terschelling. Volg groene route.

Wandelen

Wandelroute Sparrenlaan en Groene Pollen 7 km

donkerblauw

Op deze wandeling maak je kennis met de geschiedenis van het bos en het beheer ervan in het verleden en in de toekomst. Start: kantoor Staatsbosbeheer, Longway 28, West-Terschelling. Volg blauwe route.

Wandelen

Wandelroute Landerumerheide en Waterplak 6,1 km

rood

Een achtvormige wandeling over de Landerumerheide en door Waterplak, door duinen, bos en heide. Start: P-plaats tegenover ET10, Duinweg, Midsland Noord. Volg rode route.

Wandelen

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten