Contact

Sudwest-Fryslân

Sudwest-Fryslân is een waterrijk paradijs met de blauwgraslanden van Akmarijp en de flora van Nannewijd.

Natuur Schuur Gaasterland

De Natuur Schuur Gaasterland is een oude boerderij aan de Sminkefeart gebouwd voor gemeentelijke werkzaamheden met daarbij een sociale werkplaats.. In de stal stonden vroeger paarden die het hout uit het bos sleepten. De palen werden vervolgens verwerkt voor algemeen gebruik.  Als herinnering aan de goede oude tijd is in de schuur nog steeds een bint te zien die werd gebruikt voor de palenschilmachine. Vlak bij de boerderij in de Sminkefeart was een zwaaigat voor Skûtsjes (boten), die de palen vervolgens ophaalden en via rivier de Luts richting Bolsward of Ealtjemar afvoerden. Langs de Luts was geen boom te bekennen, omdat het trekpad hier lag.

Informatiepunt Staatsbosbeheer

De oorspronkelijke boerderij is op een gegeven moment opgebrand en heropgebouwd in de huidige staat. In 1976 heeft Staatsbosbeheer het overgenomen als onderkomen voor de bosbouwwerkzaamheden. Enkele jaren terug is er een informatiepunt ingericht en op de plek van de paardenstal is een koffiekamer. De Natuur Schuur Gaasterland ligt op een idyllisch plekje tegen bos Elfbergen aan. Een perfecte uitvalsbasis voor wandelingen, fietstochten en het deelnemen aan de educatieve routes. Het IJsselmeer ligt op een steenworp afstand. Evenals de leuke plaatsen Stavoren, Balk en Lemmer.

Huur de Natuur Schuur

Het is mogelijk om de Natuur Schuur (of een deel ervan) te huren. De ruimte leent zich perfect voor groepen tot maximaal 25 personen. Er is een sfeervolle koffiekamer en een keuken/kantine met tafels en stoelen binnen maar er is ook een aangename overkapping met zitgelegenheid. De mooie ligging van de schuur nodigt uit tot een combinatie van binnen- en buitenactiviteiten. Ideaal voor kinderfeestjes of een vergadering waarbij een fijne wandeling op het programma staat.
Wil je meer weten over de huurmogelijkheden van de Natuur Schuur Gaasterland? Neem contact op met Karin Blanksma via M 06-10886879 of per e-mail k.blanksma@staatsbosbeheer.nl

 

Gebied:
Sudwest-Fryslân
Praktisch:

Natuur Schuur Gaasterland is iedere zondag van 13.00 - 16.00 uur geopend. Het gehele jaar.

Houtwal 2
8567 HN Oudemirdum
Hoe kom ik er?

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten