Sneekermeer is ook een rijk natuurgebied, van internationaal belang voor veel watervogels. Ontdek welke activiteiten je hier kunt ondernemen.

Sneekermeer (Snitsermar)

Blinkend water, weidse polders en wuivende rietkragen geven ruimte, voedsel en een plek om te broeden aan water- en weidevogels.

Activiteiten

Het Sneekermeer biedt verschillende activiteiten en excursies voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staan er geen activiteiten gepland? Kom dan binnenkort nog eens kijken.

Wil je met collega's, familie of vrienden een excursie plannen? Geef je wensen door via het aanvraagformulier. De boswachter neemt dan contact met je op en kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Schemerwandeling langs het Sneekermeer

€ 2,50

Neem je kinderen deze voorjaarsvakantie mee naar en bijzonder winters schouwspel: tegen de schemer verzamelen duizenden ganzen zich van heinde en ver bij het Sneekermeer om te overnachten.

  • Avond en nacht
  • Voor kinderen
avondrood in Sneekermeer

Dagje uit met de boswachter naar eendenkooi Goëngamieden

Ga mee op pad in de eendenkooi! Ontdek hoe de kooiker hier vroeger zijn werk deed en waar spreuken als ‘de pijp uitgaan’ en ‘achter de schermen’ vandaan komen.

  • Excursies
  • Voor scholen
kooikerhondje aan het oefenen in de pijp

Kameleonnatuurvaart in het Sneekermeer

Beleef het Sneekermeer vanaf het water. De boswachter laat je met de Kameleonboot een stukje van het unieke Natura 2000-gebied It Snistermar zien. Leuk voor het hele gezin!

  • Avond en nacht
  • Evenementen
Een groep mensen maakt een boottocht met de boswachter in een natuurgebied

Verlaten Eiland expeditie in het Sneekermeer

Op een verlaten eiland vlakbij het Kameleondorp ligt een schat verborgen. Samen met Hielke en Sietse ga je op eilandexpeditie. Ontdek jij de geheime code?

  • Voor kinderen
Uitzicht op een meer vanuit een kano die in het riet is aangemeerd

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten