Schouwen-Duiveland

Een vriendelijk polderlandschap met lange dijken langs water en moerassen, brede duinen, strand, bos aan zee en mooie dorpen.

Routes

Schouwen-Duiveland biedt diverse wandelingen en mountainbikeroutes voor jong en oud. De mountainbikeroutes kun je downloaden. Bij de wandelroutes geven we aan waar het startpunt is. Vanaf daar kun je zelf de markering volgen om de wandelroute te lopen. De gemarkeerde wandelroutes staan ook op wandelkaart nr. 28 Schouwen-Duiveland, te koop in de webwinkel van Falk. Met deze kaart op zak kun je natuurlijk ook je eigen route uitstippelen.

Mountainbikeroute Westerschouwen 9 km

Mountainbikeroute door boswachterij Westerschouwen op Schouwen-Duiveland met enig klimwerk en steile afdalingen. Volg de internationale MTB-symbolen.

Mountainbiken

Wandelroute Westerschouwen 12 km

Wandelroute door boswachterij Westerschouwen op Schouwen-Duiveland, waar tussen de bomen van alles ritselt en op de achtergrond de branding ruist.

Wandelen

Wandelroute familiepad Westerschouwen 8 km

Wandelroute over verhard pad door Boswachterij Westerschouwen op de Kop van Schouwen met heel veel picknickplaatsen onderweg.

Wandelen
vuurtoren Westerschouwen

Wandelroute Theunesses Hil 6,5 km

paars

Een wandeling in Boswachterij Westerschouwen langs Theunisses Hil op Schouwen-Duiveland. Het gebied is genoemd naar de kooiker die er in 1893 woonde.

Wandelen

Wandelroute Kreek Schelpenhoek 4 km

rood

Wandeling door Schelphoek bij Serooskerke op Schouwen-Duiveland. Dit vogelrijke krekengebied aan de Oosterschelde ontstond tijdens de watersnood in 1953.

Wandelen

Wandelroute Foxdal 2,6 km

rood

Wandeling door boswachterij Westerschouwen op Schouwen-Duiveland, door een vochtig, rijkbegroeid dal.

Wandelen

Wandelroute Hoekeputje 1,8 km

wit

Wandeling door boswachterij Westerschouwen op Schouwen-Duiveland, met door de wind vormgegeven bos en brandtoren met uitzicht.

Wandelen

Wandelroute Meeuwenduinen 12 km

groen

Wandeling door de Meeuwenduinen, een duingebied op de kop van Schouwen op Schouwen-Duiveland. Alleen toegankelijk buiten het broedseizoen (van 15 juli tot 15 maart).

Wandelen
Meeuwenduinenwandeling Schouwen Duiveland

Wandelroute Schuilhut 6,3 km

geel

Wandeling over zandpaden in Boswachterij Westerschouwen op Schouwen-Duiveland. Langs de uitzichttoren, Boomjesput en Meeuwenduinen.

Wandelen

Wandelroute Westerschouwen 13 km

Wandelroute door boswachterij Westerschouwen op Schouwen-Duiveland, waar tussen de bomen van alles ritselt en op de achtergrond de branding ruist.

Wandelen

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten