Schoorlse Duinen

Een eeuw geleden nog één grote zandbak, nu een prachtige mix van strand en duinen, bossen en heide.

Routes

In de Schoorlse Duinen kun je kiezen uit diverse wandelroutes en er is een MTB-route uitgezet. De gemarkeerde wandelroutes staan ook op wandelkaart nr. 14 Schoorlse Duinen, te koop in de webwinkel van Falk. Met deze kaart op zak kun je natuurlijk ook je eigen route uitstippelen. Op de wandelroutes waar de hond (aangelijnd) mee mag, mag deze tussen 1 september en 1 maart ook los lopen.

Mountainbikeroute Schoorlse Duinen 15 km

Mountainbikeroute over smal spoor door Schoorlse Duinen met veel klimmetjes, grote boomwortels en diepe kuilen. Volg zwarte route vanaf Het Witte Huis in Aagtdorp.

Mountainbiken
mountainbiken in de Schoorlse Duinen

Wandelroute Noordzeewandeling 10 km

donkerblauw

Wandeling door de Schoorlse duinen. Deze route brengt je naar zee. Volg vanaf het buitencentrum de blauwe route.

Wandelen
wandelroute

Wandelroute Boomplanterstocht 12 km

groen

Wandelroute door de Schoorlse duinen. Deze Boomplanterstocht gaat door de oudste bossen van het duingebied. Volg vanaf het buitencentrum de groene route.

Wandelen
wandelpad in Schoorlse Duinen

Wandelroute Familieroute Schoorlse Duinen 4,4 km

geel

Ommetje door de Schoorlse Duinen en het centrum van Schoorl. Start: Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, Schoorl. Volg gele route.

Wandelen
gezint wandelt in Schoorlse Duinen

Wandelroute Duintoppentocht 23 km

rood

Wandeling door de Schoorlse duinen. Deze route gaat over de hoogste duinenrij van het duingebied. Volg vanaf het buitencentrum rode route.

Wandelen
stuifzand-duin

Wandelroute Duinheidewandeling 11 km

paars

Wandeling door de Schoorlse duinen. Deze route gaat langs de mooiste heidevelden van het duingebied. Volg vanaf het buitencentrum de paarse route.

Wandelen
heide in duingebied

Wandelroute Roetroute 5 km

zwart

Wandeling door het deel van de Schoorlse Duinen waar enkele jaren geleden een natuurbrand woedde en de natuur zich nu langzaam weer hersteld. Volg vanaf het buitencentrum de zwarte route.

Wandelen
zintuigen schoorlse duinen

Wandelroute Stuifduinentocht 17 km

wit

Wandeling door de Schoorlse duinen. Deze route gaat langs plekken in het duingebied waar zand weer mag stuiven. Volg vanaf het buitencentrum de witte route.

Wandelen
Schoorlse Duinen

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten