Rottemeren

Ruige heuvels en parkachtige bossen, natuur, ruimte en heel veel water op een steenworp van de stad. En steeds meer vogelsoorten!

Speelpolder Bergse Vallei

Boswachter Dick van Stegeren: "Mijn favoriete groene plek bij Rotterdam? Het Lage Bergsche Bos, dat letterlijk naast de stad ligt! Met een beetje geluk hoor je hier de bonte specht tikken tegen de boom, terwijl je uitkijkt op een eiland waar Schotse Hooglanders vrij struinen. Bovendien kun je hier heerlijk zitten terwijl de kinderen al klimmend en klauterend de speelpolder ontdekken."

In speelpolder De Bergse Vallei in het Lage Bergse Bos in Bergschenhoek kunnen kinderen klimmen, klauteren, ontdekken en spelen. Er is een avontuurlijke kruip-door-sluip-door-route aangelegd die langs en door het water gaat. Je kunt er in klimbomen klimmen, je evenwicht testen op de balken van het evenwichtsparcours. Of met water en modder spelen in de kleine speelwaterbaai. Het water oversteken zonder natte voeten te halen? Dat kan via de loopbrug of over de stapstenen. Voor de wat kleinere kinderen is er een waterspeeltuintje bij het restaurant te vinden. 

Staatsbosbeheer beheert deze speelpolder in opdracht van recreatieschap Rottemeren.

Wist je dat

Meer speelnatuur vind je in het overzicht van speelbossen van Staatsbosbeheer.

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten