Rottemeren

Ruige heuvels en parkachtige bossen, natuur, ruimte en heel veel water op een steenworp van de stad. En steeds meer vogelsoorten!

Speel- en beweegpolder Hennipgaarde

Boswachter Dick van Stegeren: "Eén van de leukste plekken in de Eendragtspolder bij Zevenhuizen is de nieuwe speel- en beweegpolder in de Hennipgaarde. Kinderen kunnen er spelen en bewegen in het groen en leren van en in de natuur.”

Leerlingen van basisscholen de Eendragt en ‘t Reigerbos hebben geholpen met het ontwerp van de speel- en beweegpolder. Er is een waterpomp, een blotevoetenpad, een doolhof en een trekpont. Je kunt er heerlijk ravotten rond een poel en bij de glijbanen. Ook vind je er kruip-door-sluip-door-routes en een klimheuvel.

Stichting Vrienden van de Hennipgaarde organiseert er regelmatig sport- en spelactiviteiten. Naast de speel- en beweegpolder zijn er in de Hennipgaarde ook natuurakkers, een pluk- en kruidentuin, een wilgengriend, een paddenpoel en een boomgaard. Vrijwilligers van de Stichting Natuurpolders doen er het beheer en geven lessen in de natuur. Daarnaast zorgt de Zevenhuizensche IJsclub voor een natuurijsbaan als het gaat vriezen.

De Hennipgaarde is een deelgebied van de Eendragtspolder en is gelegen tussen de roeibaan Willem Alexander Baan en het dorp Zevenhuizen.

Staatsbosbeheer beheert deze speel- en beweegpolder in opdracht van Recreatieschap Rottemeren.

 

Wist je dat

Meer speelnatuur vind je op speelpolders.nl of bekijk het overzicht van speelbossen van Staatsbosbeheer.

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten