Contact

Midden-Limburg

Bossen, moerassen, de terrassen van De Meinweg en de beekdalen van het Leudal. Het landschap van Midden-Limburg is betoverend!

Routes

Wandelen of fietsen in Midden-Limburg betekent: even helemaal weg. Er zijn diverse wandelingen en fietstochten, voor jong en oud. Fietsroutes kun je downloaden. Bij de wandelroutes geven we aan waar het startpunt is. Vanaf daar kun je zelf de markering volgen. De gemarkeerde wandelroutes in de Meinweg en het Leudal staan ook op wandelkaart nr. 38 Meinweg-Leudal, te koop in de webwinkel van Falk. Met deze kaart op zak kun je natuurlijk ook je eigen route uitstippelen.

Toon op kaart

Wandelroute Melickerven 3,7 km

rood

De Meinweg in Midden-LImburg is een paradijs voor rustzoekers met eindeloze wandelmogelijkheden. Deze route loopt langs het Melicker Ven en het Herkenboscher Ven.

Wandelen
wandelroute

Wandelroute Sint-Ludwig 4 km

donkerblauw

Deze route in Nationaal Park Meinweg in Midden-Limburg gaat langs het voormalige St. Ludwig College met z'n imposante klooster, weilanden, schitterende bossen en kapel.

Wandelen
wandelroute

Wandelroute Hooibaan 4,8 km

rood

In Nationaal Park De Meinweg in Midden-Limburg kun je uren ronddolen zonder iemand tegen te komen. Deze route gaat door grove dennenbossen, die ooit hout voor de mijnen leverden.

Wandelen
wandelroute

Wandelroute Luzenkamp 5 km

donkerblauw

In De Meinweg in Midden-Limburg kun je uren ronddolen zonder iemand tegen te komen. Deze route gaat over de stuifzandheuvels, begin vorige eeuw beplant met grove den.

Wandelen
Ronde zonnedauw goudberg

Wandelroute Rolvennen 5,1 km

wit

Nationaal Park De Meinweg in Midden-Limburg is een waar wandelparadijs. Deze route gaat door bossen en over heide langs de Rolvennen.

Wandelen
hommel in heideplant

Wandelroute Paardengat 6,7 km

donkerblauw

Deze route door Midden-Limburg toont de grote verscheidenheid van het landschap van Nationaal Park De Meinweg en doet ook de Rolvennen aan.

Wandelen
Mannelijk edelhert in naaldbos kijkt camera in

Fietsroute Meinweg en Roerdal 36 km

Fietsroute langs kastelen, watermolens en oude landerijen in Midden-Limburg. Je fietst langs de snelstromende Roer, het leefgebied van bever en ijsvogel. De route is in te korten tot 23 km.

Bever