Midden-Limburg

Bossen, moerassen, de terrassen van De Meinweg en de beekdalen van het Leudal. Het landschap van Midden-Limburg is betoverend!

Routes

Wandelen of fietsen in Midden-Limburg betekent: even helemaal weg. Er zijn diverse wandelingen en fietstochten, voor jong en oud. Fietsroutes kun je downloaden. Bij de wandelroutes geven we aan waar het startpunt is. Vanaf daar kun je zelf de markering volgen. De gemarkeerde wandelroutes in de Meinweg en het Leudal staan ook op wandelkaart nr. 38 Meinweg-Leudal, te koop in de webwinkel van Falk. Met deze kaart op zak kun je natuurlijk ook je eigen route uitstippelen.

Fietsroute Meinweg en Roerdal 36 km

Fietsroute langs kastelen, watermolens en oude landerijen in Midden-Limburg. Je fietst langs de snelstromende Roer, het leefgebied van bever en ijsvogel. De route is in te korten tot 23 km.

Wandelroute Natuurpad Maalbeek 2,9 km

wit

Smalle kronkelige bospaadjes op de hellingen van de oude Maas-steilrand met een prachtig uitzicht over de Maasvallei in Midden-Limburg.

Wandelen

Wandelroute Reewegroute 3,4 km

groen

Wandelroute om lekker uit te waaien, door dennenbos en langs boerenvelden in Midden-Limburg.

Wandelen

Wandelroute Groenewoud 3,3 km

groen

Langs de oevers van de Swalm in Midden-Limburg loopt dit afwisselende wandelpad door oud bos, heideveld en graslanden.

Wandelen

Wandelroute Zandbergenroute 3,2 km

Spannend wandelpad in Midden-Limburg over bochtige paadjes door het bos, naar de rand van Nationaal Park De Meinweg en de uitkijktoren. Volg de houten paaltjes.

Wandelen

Wandelroute familiepad Meinweg km

Een kort rondje door de heidevelden van de Meinweg in Midden-Limburg, met oude eiken en dennenbossen. Geschikt voor rolstoelen. Halverwege staat een uitkijktoren. De hond mag aangelijnd mee.

Wandelen

Wandelroute Rolvennen 5,1 km

wit

Nationaal Park De Meinweg in Midden-Limburg is een waar wandelparadijs. Deze route gaat door bossen en over heide langs de Rolvennen.

Wandelen

Wandelroute Natuurpad Bergjes 2 km

donkerblauw

Langs dit rolstoelpad in De Meinweg in Midden-Limburg zijn rustplaatsen en bij de heide is een grote picknicktafel met plek voor 4 rolstoelen.

Wandelen

Wandelroute Sint-Ursulamolen 2,3 km

rood

Een wandeling door het Leudal in Midden-Limburg, door holle wegen naar de Ursulamolen. Onderweg kom je Schotse hooglanders tegen.

Wandelen

Wandelroute Sterrenbos 3 km

donkerblauw

Een wandeling voor liefhebbers van stilte, door de uitgestrekte bossen in het zuidelijk deel van het Leudal in Midden-Limburg. Met lange bospaden tussen Amerikaanse eiken.

Wandelen

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten