Midden-Limburg

Bossen, moerassen, de terrassen van De Meinweg en de beekdalen van het Leudal. Het landschap van Midden-Limburg is betoverend!

Routes

Wandelen of fietsen in Midden-Limburg betekent: even helemaal weg. Er zijn diverse wandelingen en fietstochten, voor jong en oud. Fietsroutes kun je downloaden. Bij de wandelroutes geven we aan waar het startpunt is. Vanaf daar kun je zelf de markering volgen. De gemarkeerde wandelroutes in de Meinweg en het Leudal staan ook op wandelkaart nr. 38 Meinweg-Leudal, te koop in de webwinkel van Falk. Met deze kaart op zak kun je natuurlijk ook je eigen route uitstippelen.

Fietsroute Meinweg en Roerdal 36 km

Fietsroute langs kastelen, watermolens en oude landerijen in Midden-Limburg. Je fietst langs de snelstromende Roer, het leefgebied van bever en ijsvogel. De route is in te korten tot 23 km.

Fietsen

Wandelroute Rolvennen 5,1 km

wit

Nationaal Park De Meinweg in Midden-Limburg is een waar wandelparadijs. Deze route gaat door bossen en over heide langs de Rolvennen.

Wandelen

Wandelroute Luzenkamp 5 km

donkerblauw

In De Meinweg in Midden-Limburg kun je uren ronddolen zonder iemand tegen te komen. Deze route gaat over de stuifzandheuvels, begin vorige eeuw beplant met grove den.

Wandelen

Wandelroute Zandbergenroute 3,2 km

Spannend wandelpad in Midden-Limburg over bochtige paadjes door het bos, naar de rand van Nationaal Park De Meinweg en de uitkijktoren. Volg de houten paaltjes.

Wandelen

Wandelroute Groenewoud 3,3 km

groen

Langs de oevers van de Swalm in Midden-Limburg loopt dit afwisselende wandelpad door oud bos, heideveld en graslanden.

Wandelen

Wandelroute Kloosterhof 3,1 km

groen

Wandeling door het westelijk deel van het Leudal in Midden-Limburg. Je komt langs het St.Elisabethklooster en de Kloosterhof met z'n prachtige oude eiken.

Wandelen

Wandelroute Sterrenbos 3 km

donkerblauw

Een wandeling voor liefhebbers van stilte, door de uitgestrekte bossen in het zuidelijk deel van het Leudal in Midden-Limburg. Met lange bospaden tussen Amerikaanse eiken.

Wandelen

Wandelroute Natuurpad Maalbeek 2,9 km

wit

Smalle kronkelige bospaadjes op de hellingen van de oude Maas-steilrand met een prachtig uitzicht over de Maasvallei in Midden-Limburg.

Wandelen

Wandelroute Melickerven 3,7 km

rood

De Meinweg in Midden-LImburg is een paradijs voor rustzoekers met eindeloze wandelmogelijkheden. Deze route loopt langs het Melicker Ven en het Herkenboscher Ven.

Wandelen

Wandelroute Reewegroute 3,4 km

groen

Wandelroute om lekker uit te waaien, door dennenbos en langs boerenvelden in Midden-Limburg.

Wandelen

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten