Lauwersmeer

Schotse Hooglanders, orchideeën en vooral: heel veel vogels. Het Lauwersmeer is onweerstaanbaar voor elke natuurliefhebber.

Routes

Rondom het Lauwersmeer zijn diverse wandelingen voor jong en oud. Trek de wandelschoenen aan en geniet van de vogelpracht en het stille water. Bij elke route geven we aan waar het startpunt is. Vanaf daar kun je zelf de markering volgen om de wandelroute te lopen. De gemarkeerde wandelroutes staan ook op wandelkaart nr. 5 Lauwersmeer, te koop in de webwinkel van Falk. Met deze kaart op zak kun je natuurlijk ook je eigen route uitstippelen.

Wandelroute Kollumeroord 10 km

Wandeling langs de randen van het Lauwersmeer, door graslanden in trek bij ganzen. En langs rietvelden die nestgelegenheid bieden aan moerasvogels.

Wandelen

Wandelroute Kollumerwaard 6 km

Wandeling langs de randen van het Lauwersmeer. Ooit voeren hier vissers met hun garnalenkotters, nu lopen er Schotse hooglanders en konikpaarden. Route loopt deels over de kade rond de Middelplaat, waar geen onderhouden pad is.

Wandelen

Wandelroute Natuurpad 1,5 km

geel

Leuke en leerzame route door het Lauwersmeergebied voor de hele familie, met vragen en opdrachten onderweg.

Wandelen

Wandelroute Rolstoelpad 3,1 km

rood

Route door het Lauwersmeergebied over brede fietspaden en openbare wegen, uitermate geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel.

Wandelen

Wandelroute Observatietoren 5,2 km

donkerblauw

Wandel door het Ballastplaatbos in het Lauwersmeergebied. Onderweg kom je onder andere langs een oeverzwaluwwand en geniet je van het uitzicht vanaf de uitkijktoren.

Wandelen
uitkijktoren Lauwersmeer

Boswachterspad Kollumeroord 10 km

Laat je omringen door honderden vogelsoorten, ruigtes, rietvlaktes en meer natuurschoon tijdens een wandeling over het boswachterspad rond het Lauwersmeer. In de zomer is het pad het best begaanbaar.

Wandelen
Landschap met water, groen gras, groene bomen en blauwe lucht

Wandelroute Duindoornpad 3,1 km

groen

Dit slingerpad in natuurgebied Lauwersmeer voert je langs water naar bos, richting Robbenoort. Dichte begroeiing wisselt open veldjes af. Tip: combineren met Orchideeënpad.

Wandelen

Wandelroute Vogelpad 5,6 km

wit

Route langs riet, grasland en bos. Geniet van vergezichten en de vele vogelsoorten van het Lauwersmeer. De hond mag niet mee.

Wandelen

Wandelroute Orchideeënpad 3 km

donkerblauw

Deze route loopt in de richting van het militair oefenterrein in het Lauwersmeergebied. Onderweg kom je langs een vogelhut, een rietzuivering en orchideeënveldjes.

Wandelen

Wandelroute Diepsterbos 4,9 km

donkerblauw

Wandelroute door het Diepsterbos in natuurgebied Lauwersmeer.

Wandelen

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten