Horsterwold

Eindeloze loofhoutbossen met varens, mossen, slingerplanten en hoge populieren

Speelbos De Zevensprong

Groot onderhoud

Het speelbos de Zevensprong wordt 2018 opnieuw ingericht en is daardoor tijdelijk minder goed bereikbaar. Dit voorjaar worden nieuwe en uitdagende klim-, klauter- en kruip- en sluipdoorvoorzieningen gerealiseerd. Inmiddels is de nieuwe kabouterroute uitgezet, waarvan de opdrachten in de loop van de zomer op deze pagina kunnen worden gedownload. Verder zijn er twee sportieve en uitdagende routes in de maak. Meer informatie over de werkzaamheden bij boswachter André Wels 06-50680068.

Het speelbos

Leef je uit in speelbos De Zevensprong! Klauter over de touwbrug over het water en kies één van de spannende routes: door het oude donkere bos loopt de Heksenroute, met verschillende speeltoestellen en een echte heksenhut. Of de Piratenroute, met op de route echte piratenspeeltoestellen zoals een heus piratenschip. Spannende routes die via de paaltjes makkelijk te volgen zijn.

Dieper in het bos ligt een grote speelplek. Hier kan je hutten bouwen en muziek maken op de levensgrote xylofoon. En raad jij welke geurtjes er in de buizen te ruiken zijn? Zet je zintuigen op scherp en bekijk, beluister, ruik en voel het bos.

Voor scholen

Ben je op zoek naar een leuke buitenactiviteit met je klas? Kom naar Speelbos De Zevensprong in Zeewolde!

Gebied:
Horsterwold
Contact:

Boswachter André Wels 06-50680068 of via a.wels@staatsbosbeheer.nl

Praktisch:
  • In het boekje 'Een reus in het bos' is te lezen hoe de Zevensprong is ontstaan. De boekjes zijn verkrijgbaar bij VVV Zeewolde en de werkschuur van Staatsbosbeheer in het Horsterwold (alleen tijdens kantooruren).
  • Honden niet toegestaan
  • De komende 3 jaar wordt er druk gewerkt om het speelbos weer helemaal in topconditie te krijgen. Dit betekent dat een deel van de speelaanleidingen de komende tijd niet, of minder te gebruiken zijn. 
Werkschuur De Zevenhorst
Groenewoudseweg 7
3896 LS Zeewolde
Naar startpunt
Werkschuur De Zevenhorst Werkschuur De Zevenhorst

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten