Hollands Duin

Beschutte bossen, rul duinzand, betonnen bunkers en bollenvelden. Het Hollands Duin is een gouden combinatie van bos en duin.

Routes

Wandelen of mountainbiken kan gemakkelijk in het Hollands Duin. Er zijn diverse routes voor jong en oud. De mtb-route kun je downloaden. Bij de wandelroutes geven we aan waar het startpunt is. Vanaf daar kun je zelf de markering volgen. De gemarkeerde wandelroutes staan ook op wandelkaart nr. 22 Hollands Duin, te koop in de webwinkel van Falk. Met deze kaart op zak kun je natuurlijk ook je eigen route uitstippelen.

Trailrun Noordwijk 20 km

Trailrun over de zanderige hellingen van Hollands Duin. Door de diversiteit en hoogtemeters ideaal voor een zwaardere hardlooptraining. Een gpx-bestand loodst je door het gebied.

Trailrunnen
trailrun

Fietsroute cultuurhistorie in de duinen 40,3 km

Fietsroute door de duinen bij Den Haag, Scheveningen en Katwijk. Cultuur en natuur gaan hand in hand op deze route langs cultuurhistorische parels van het Hollands Duin.

stuifduin en duinvallei van Noordwijk

Mountainbikeroute Noordwijk 11 km

rood

Route door bos en duin van boswachterij Noordwijk in Hollands Duin.

Mountainbiken
mountainbike

Wandelroute Atlantikwall 3,6 km

Deze wandelroute voert langs resten van de Atlantikwall in de duinen bij Noordwijk. De Atlantikwall was een verdedigingslinie van de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog.

Wandelen
Atlantikwaal overzicht van de muur

Wandelroute Duinroos 4,5 km

groen

Wandel langs uitzichtpunt Vlaggeduin, het hoogste punt van Hollands Duin. Bij helder weer zie je de zee. De hond mag aangelijnd mee, tussen 15 maart en 15 augustus.

Wandelen
duinroos

Wandelroute Kachelduin 3,5 km

groen

Deze afwisselende route loopt zowel door dennenbos als door het open duingebied van Hollands Duin.

Wandelen
Hollands Duin

Wandelroute Meta Jochemspad 2,5 km

rood

Wandeling door Lentevreugd in Hollands Duin, een duingebied met plassen en rietvelden. De kans is groot dat je hier Schotse Hooglanders tegenkomt.

Wandelen
ingang lentevreugd

Wandelroute Piet Floris 4 km

oranje

Afwisselende wandeling door zowel dennenbos als het open duingebied van Hollands Duin.

Wandelen
Vos in de bossen van Hollands Duin

Wandelroute Kattukse Duinroute 4 km

donkerblauw

Wandelroute door de duinen van Hollands Duin ten zuiden van Katwijk. Afwisselend tussen open duin en oude akkertjes. De hond mag aangelijnd mee, tussen 15 maart en 15 augustus.

Wandelen
Hollands Duin

Boswachterspad Kachelduin en Malote 7,6 km

donkerblauw
groen

Ontdek het lied van de nachtegaal tijdens een wandeling over het boswachterspad in Hollands Duin bij Noordwijk. In het voorjaar zie je bloeiende bollenvelden, in de zomer bezoek je hier de parnassia.

Wandelen
Boswachterij noordwijk houwaarderduin

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten