Contact

Heeze-Leende

Het grootste ven van Nederland, zwevende libellen, grazende schapen, heide en bos. Beleef de rijkdom van de Brabantse natuur!

Wildkijkscherm Leenderbos

Wil je kans maken op een ontmoeting met het wild van het Leenderbos? Neem dan plaats achter het wildkijkscherm. Het scherm staat op een open plek in het bos bij een poel en is gratis te bezoeken tussen zonsopkomst en zonsondergang.

Dood doet Leven

Bij het wildkijkscherm worden aangereden dode dieren neergelegd, zoals reeën. Staatsbosbeheer doet dit samen met ARK Natuurontwikkeling en Stichting Afhandeling & Monitoring Fauna-Aanrijdingen (SAMF). We hopen hiermee een aantal (zeldzame) aaseters te behouden of terug te brengen, zoals roofvogels, raven, dassen en marters. Ook diverse keversoorten doen er hun voordeel mee, die op hun beurt weer vogels aantrekken. 

Wildcamera's

Studenten van Wageningen University & Research monitoren de locatie met wildcamera’s. Zo is te zien hoe verschillende dieren op het aangereden wild afkomen. Wil je de geschoten beelden zien? Volg dan boswachter Erik op Instagram via @boswachtererik. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door provincie Noord-Brabant.

Gebied:
Heeze-Leende
Praktisch:

Je bereikt het scherm te voet via fietspad Kluizerweg. Een bord wijst vanaf het pad de weg.

Wildkijkpunt
Kluizerweg
Leende
Hoe kom ik er?