Heeze-Leende

Het grootste ven van Nederland, zwevende libellen, grazende schapen, heide en bos. Beleef de rijkdom van de Brabantse natuur!

Activiteiten

Heeze-Leende biedt activiteiten en excursies voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staan er geen activiteiten gepland? Kom dan binnenkort nog eens terug.

Wil je met collega's, familie of vrienden een excursie plannen? Geef je wensen door via het aanvraagformulier. De boswachter neemt dan contact met je op en kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Zomerse fietstocht door het Leenderbos

€ 5

Spring op de fiets voor een tocht van 20 kilometer door het Leenderbos en over de Groote Heide. De gids van Staatsbosbeheer vertelt je onderweg allerlei bijzonderheden over wat er groeit, bloeit en leeft. Ga mee en laat je verrassen door het afwisselende gebied en de natuur in bloei.

 • Excursies
hommel in heideplant

Zomerse fietstocht over de Strabrechtse Heide

€ 5.00

Ga mee met een flinke fietstocht over de grootste, aaneengesloten heide van Brabant; de Strabrechtse Heide. De gids van Staatsbosbeheer vertelt je allerlei bijzonderheden over de heideflora en fauna. Laat je verrassen door de schitterende gekleurde luchten en de eindeloze vergezichten van dit open heidelandschap.

 • Excursies
hommel in heideplant

Dagje uit: wandelen in Heeze-Leende

Wil je met familie of collega’s de natuur bij Heeze-Leende ontdekken? Maak dan een ochtendwandeling samen met een gids. Kijk hier voor meer informatie.

ochtendgloren op de Strabrechtse Heide

Dagje uit: wandelen op de Strabrechtse heide

Wil je met familie of collega’s de natuur bij Heeze-Leende ontdekken? Maak dan een wandeling over de Strabrechtse Heide op maat.

 • Excursies
zonsondergang over de Strabrechtse Heide

Haardhoutdag Leenderbos

€ 55.00

Kom naar de Staatsbosbeheer Haardhoutdag in het Leenderbos en vul je voorraad haardhout aan. Het bestaat voornamelijk uit Es en in mindere mate Amerikaanse eik. Natuurlijk gaat het om hout van eigen bodem!

 • Evenementen
Twee jonge kinderen tillen een boomstam haardhout op een aanhanger

Heide-expeditie Salamander op de Strabrechtse Heide

Maak met je hele klas op ontdekkingstocht over de Strabrechtse Heide bij Heeze-Leende. Geschikt voor groep 5 en 6 van de basisschool. Meld je hier aan.

 • Voor scholen
salamander op een steen

Hommelpad op de Strabrechtse Heide

Ontdek met de heidegidsen het Hommelpad. Met 5 zintuiglijke opdrachten leren de kinderen alles over de wereld van de hommel. Voor scholen en bso's.

 • Voor scholen
hommel op een bloem

Kabouterpad Strabrechtse Heide

€ 5.00

Kom kabouters zoeken! Loop het Kabouterpad op de Strabrechtse Heide en beleef allerlei spannende avonturen. Leuk voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.

 • Voor kinderen
 • Voor scholen
 • Excursies
Vijf kinderen zitten op een boomstam verkleed als kabouters

Natuursprong: met je klas naar Heeze-Leende

Spelen tot je groen ziet in Heeze-Leende! Met Natuursprong leren kinderen van de basisschool uitdagende en leuke spelletjes doen in de natuur.

 • Voor scholen
Vier kinderen scheppen met hun vangnet naar waterdiertjes onder begeleiding van twee volwassenen

Ondersteboven op de Heide – Strabrechtse Heide

Een avontuurlijke ontdekkingstocht op de Strabrechtse Heide waarbij je al je zintuigen gebruikt. Leuk vanaf 4 jaar. Kijk hier voor meer informatie.

 • Voor kinderen
heideveld Strabrechtse Heide, Heeze-Leende

Wandelstok maken op de Strabrechtse Heide

Maak met de klas, bso of tijdens een kinderfeestje een wandelstok van natuurlijk materiaal. Lekker creatief bezig zijn op de Strabrechtse heide.

 • Voor scholen
 • Voor kinderen
 • Workshop
met de klas een wandelstok maken op de Strabrechtse Heide

Wol vilten op de Strabrechtse Heide

Maak met de klas, bso of tijdens een kinderfeestje een kunstwerk van wol. Lekker creatief bezig zijn op de Strabrechtse heide.

 • Voor scholen
met de klas wol vilten op de Strabrechtse Heide

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten