Groene Hart - Vechtstreek

Oude forten, lopen over trilveen en spelen in het Gagelbos. Veel afwisselender dan de Vechtstreek wordt het niet!

Activiteiten

De Vechtstreek biedt activiteiten en excursies voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staan er geen activiteiten gepland? Kom dan binnenkort nog eens terug.

Wil je met collega's, familie of vrienden een excursie plannen? Geef je wensen door via het aanvraagformulier. De boswachter neemt dan contact met je op en kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Wil je zelf een evenement of activiteit organiseren in onze natuurgebieden? Dan heb je toestemming nodig van Staatsbosbeheer. Meld de activiteit ruim van tevoren via dit formulier

Varen langs het drijvend land van de Molenpolder

€ 10.00 € 5.00

Vaar mee door het oude veenlandschap van de Molenpolder. Vanuit een open boot geniet je van de rijke historie en de stilte. Onderweg stap je uit om een paar stappen te zetten op het drijvend land. Vaar mee!

  • Excursies
Bootje varen in de Molenpolder

Ontdek Fort op de Ruigenhoekse Dijk

€ 5 € 2,50

Ontdek samen met de gids van Staatsbosbeheer de geschiedenis en de natuur van Fort op de Ruigenhoekse Dijk. Dit 19e eeuwse fort was onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Tegenwoordig leven er bijzondere diersoorten op het fort, zoals de das en de ijsvogel.

  • Excursies
trap in Fort Ruigenhoek

Open Monumentendag Fort op de Ruigenhoekse Dijk

Dwaal op de zaterdag van Open Monumentendag, op eigen gelegenheid over Fort bij de Ruigenhoekse Dijk. Ontdek de wereld van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, waarin forten een grote rol speelden.

  • Evenementen
Fort Ruigenhoek

Dagje uit: ontdek Fort op de Ruigenhoekse Dijk

€ 5 € 2.50

Zoek je eens wat anders voor je familieweekend of bedrijfsuitje? Bezoek dan Fort Ruigenhoek in het Groene Hart. Kijk hier voor meer informatie.

Ingang van Fort Ruigenhoek in de Vechtstreek, Groene Hart

Vergaderen in het Groene Hart - Molenpolder

Vergaderen in het oer-Hollandse landschap van het Groene Hart. Dat kan bij De Blauwe Knut in de Molenpolder. Lees hier meer over mogelijkheden en prijzen.

Molenpolder in het Groene Hart

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten