Contact

Gaasterland (Gaasterlân)

Het buitenbeentje van Friesland, met oude bossen, besloten akkertjes, kliffen en een bijzonder libellenreservaat.

Toegankelijkheid

Ligging

In het zuidwesten van Friesland, aan het IJsselmeer.

Deelgebieden

Onder het gebied Gaasterland vallen de gebieden Alddyksgat, Balksterbos, Bledsjebosk, Bremerwildernis, Delleburen, Elfbergen, Harichsterbos, Jolderenbos, Nijemirdumerheide, Reidpollen, Starnumanbos en Wyldemerk.

Grootte gebied

Ca. 1.000 hectare.

Geopend

Gaasterland is het hele jaar toegankelijk. De Natuur Schuur Gaasterland is tijdens de decembermaand niet iedere zondag open. Op 1e Kerstdag (25 december) en 1 januari is de Natuur Schuur gesloten. Op 2e Kerstdag (26 december) is de hij wel geopend van 13.00 tot 16.00 uur en kun je er terecht voor gratis glühwein en slagroomsoesjes.

Mindervaliden

Bezoekerscentrum Mar en Klif in Oudemirdum (T 0514-571777) is rolstoeltoegankelijk. Ook is er een rolstolroute in het gebied.

Honden

Honden zijn welkom, mits aangelijnd. In het bos Elfbergen, vlakbij de werkschuur van Staatsbosbeheer, mochten honden voorheen los. Eind 2015 is het hondenlosloopgebied gesloten. Aanleiding is een aantal bijtincidenten. Er wordt gezocht naar een andere oplossing. Lees hier meer over of denk mee op het weblog van de boswachters.

Fietsen

Fietsen zijn in Stavoren te huur bij Annie’s Winkeltje, T 0514-681415. In Oudemirdum bij ‘t Fietshoekje, T 0514-571243. Adressen van overige fietsverhuurders zijn verkrijgbaar bij VVV IJsselmeergebied Friesland.

Contact

Staatsbosbeheer Súdwesthoeke
De Houtwâl 2
8567 HN Oudemirdum

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten