Drentsche Aa

Een romantisch kronkelende beek in een eeuwenoud landschap van heide, kleurrijke hooilanden en esdorpen.

Routes

Wandelen in natuurgebied Drentsche Aa betekent: even helemaal weg, de natuur in. Er zijn diverse wandelingen voor jong en oud. Je kunt de wandelroutes downloaden. De gemarkeerde wandelroutes staan ook op wandelkaart nr. 9 Drentsche Aa, te koop in de webwinkel van Falk. Met deze kaart op zak kun je natuurlijk ook je eigen route uitstippelen.

Wandelroute 3 Oudemolensche Diep 7 km

Wandelroute langs het glooiende beekdal van Oudemolenschediep en de bloemrijke hooilanden in de Drentsche Aa. Ook loop je door het dal van het Anlooërdiepje en de Gasterse duinen.

Wandelen

Wandelroute Drentsche Aa 20 km

In deze lange wandeling in de Drentsche Aa loop je langs eeuwenoude karresporen, grafheuvels en hunebedden. Het Schipborger Diep kronkelt door de dotterbloemhooilanden, waar dotters, orchideën en blauwe knoop bloeien.

Wandelen
wandelen bij het Anlooër Diepje in de Drentsche Aa

Wandelroute Eexterveld 7 km

bruin

Wandelen langs oude houtwallen in de Drentsche Aa met een prachtig esdorp en een plantenparadijs waar ruimte is voor bijzondere planten.

Wandelen

Wandelroute 10 Scheebroekenloopje 5,5 km

Via Anderen naar het Scheebroekenloopje. Het Beekdal met veel houtwallen herinnert aan de tijden vóór de ruilverkaveling.

Wandelen

Wandelroute Anlooërdiep 11 km

donkerblauw

Waan je in de middeleeuwen toen dit cultuurlandschap ontstond. Gevarieerde wandelroute in de Drentsche Aa langs beek en houtwallen. Deze wandeling is in te korten tot 7 km.

Wandelen
wandelen bij het Anlooër Diepje in de Drentsche Aa

Wandelroute 8 Ballooëres 5,5 km

Een wandeling door 'ring-esdorp' Balloo en het Tumulibos in de Drentsche Aa met een prehistorische begraafplaats. Vervolgens langs het Loonerdiep en een kleinschalig cultuurlandschap.

Wandelen

Wandelroute 2 Zeegseres 6 km

Wandelroute langs de Zeegserduinen (een open stuifzand met vliegdennen) en het dal van het Schipborgscherdiep. Hier in de Drentsche Aa vind je heidevelden met jeneverbessen.

Wandelen

Wandelroute 9 De Slokkert 6 km

Deze wandeling in de Drentsche Aa voert langs het Ballooërveld met zijn schaapskooi en grafheuvels.

Wandelen

Wandelroute 7 Looner Diep 5,8 km

Wandeling in de Drentsche Aa langs het Looner Esch, houtwallen, het Loonerdiep en het dal van het Smalbroekerloopje.

Wandelen

Wandelroute 6 Taarlosche Diep 5 km

Wandelroute langs de door boerderijen omzoomde brink van Taarlo, door het brede dal van het Taarloschediep met fraaie hooilandjes en weer terug langs het Ballooërveld. Een mooie route door de Drentsche Aa.

Wandelen

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten