Drentsche Aa

Een romantisch kronkelende beek in een eeuwenoud landschap van heide, kleurrijke hooilanden en esdorpen.

Routes

Wandelen in natuurgebied Drentsche Aa betekent: even helemaal weg, de natuur in. Er zijn diverse wandelingen voor jong en oud. Je kunt de wandelroutes downloaden. De gemarkeerde wandelroutes staan ook op wandelkaart nr. 9 Drentsche Aa, te koop in de webwinkel van Falk. Met deze kaart op zak kun je natuurlijk ook je eigen route uitstippelen.

Wandelroute Oudemolense diep 7 km

lichtblauw

Een gevarieerde wandeling in de Drentsche Aa langs bos, heide, hooiland en de prachtig slingerende beek die als een zilveren lint door het dal ligt.

Wandelen

Wandelroute Deurzerdiep en omgeving 8 km

rood

In 2015 is deze omgeving in de Drentsche Aa, vlakbij de stad Assen, helemaal opnieuw ingericht voor de natuur met opnieuw kronkelende beken. De route is in te korten tot 5,5 of 1,5 km.

Wandelen

Wandelroute Appelbergen 3,5 km

geel

Deze mooie wandeling in de Drentsche Aa voert door het bos en langs de vennen.

Wandelen

Wandelroute Evertsbos 5 km

geel

Een gevarieerde wandeling in de Drentsche Aa door een bos met een rijke historie. Je komt onder andere langs een pinetum (naaldbomentuin).

Wandelen
monument onderduikershol drentsche aa wandeling evertsbos

Wandelroute 9 De Slokkert 6 km

Deze wandeling in de Drentsche Aa voert langs het Ballooërveld met zijn schaapskooi en grafheuvels.

Wandelen

Wandelroute Eexterveld 7 km

bruin

Wandelen langs oude houtwallen in de Drentsche Aa met een prachtig esdorp en een plantenparadijs waar ruimte is voor bijzondere planten.

Wandelen

Wandelroute Anlooërdiep 11 km

donkerblauw

Waan je in de middeleeuwen toen dit cultuurlandschap ontstond. Gevarieerde wandelroute in de Drentsche Aa langs beek en houtwallen. Deze wandeling is in te korten tot 7 km.

Wandelen

Wandelroute Strubben Kniphorstbosch 9 km

groen

Een gebied in de Drentsche Aa vol historie met onder andere hunebedden, grafheuvels en karresporen. Deze wandeling is in te korten tot 5 km.

Wandelen

Wandelroute 8 Ballooëres 5,5 km

Een wandeling door 'ring-esdorp' Balloo en het Tumulibos in de Drentsche Aa met een prehistorische begraafplaats. Vervolgens langs het Loonerdiep en een kleinschalig cultuurlandschap.

Wandelen

Wandelroute 10 Scheebroekenloopje 5,5 km

Via Anderen naar het Scheebroekenloopje. Het Beekdal met veel houtwallen herinnert aan de tijden vóór de ruilverkaveling.

Wandelen

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten