Drentsche Aa

Een romantisch kronkelende beek in een eeuwenoud landschap van heide, kleurrijke hooilanden en esdorpen.

Routes

Wandelen in natuurgebied Drentsche Aa betekent: even helemaal weg, de natuur in. Er zijn diverse wandelingen voor jong en oud. Je kunt de wandelroutes downloaden. De gemarkeerde wandelroutes staan ook op wandelkaart nr. 9 Drentsche Aa, te koop in de webwinkel van Falk. Met deze kaart op zak kun je natuurlijk ook je eigen route uitstippelen.

Wandelroute 3 Oudemolensche Diep 7 km

Wandelroute langs het glooiende beekdal van Oudemolenschediep en de bloemrijke hooilanden in de Drentsche Aa. Ook loop je door het dal van het Anlooërdiepje en de Gasterse duinen.

Wandelen

Wandelroute Strubben Kniphorstbosch 9 km

groen

Een gebied in de Drentsche Aa vol historie met onder andere hunebedden, grafheuvels en karresporen. Deze wandeling is in te korten tot 5 km.

Wandelen

Wandelroute Drentsche Aa 20 km

In deze lange wandeling in de Drentsche Aa loop je langs eeuwenoude karresporen, grafheuvels en hunebedden. Het Schipborger Diep kronkelt door de dotterbloemhooilanden, waar dotters, orchideën en blauwe knoop bloeien.

Wandelen
wandelen bij het Anlooër Diepje in de Drentsche Aa

Wandelroute Eexterveld 7 km

bruin

Wandelen langs oude houtwallen in de Drentsche Aa met een prachtig esdorp en een plantenparadijs waar ruimte is voor bijzondere planten.

Wandelen

Boswachterspad Deurzerdiep 8 km

rood

Ontdek de kleuren van het voorjaar tijdens een wandeling over boswachterspad Deurzerdiep langs de meanderende beekjes van de Drentsche Aa.

Wandelen
Paars gekleurde rietorchis

Wandelroute 10 Scheebroekenloopje 5,5 km

Via Anderen naar het Scheebroekenloopje. Het Beekdal met veel houtwallen herinnert aan de tijden vóór de ruilverkaveling.

Wandelen

Wandelroute 4 Lanjouw's pad 7 km

Bijzondere wandeling door het oude cultuurlandschap langs het Anlooërdiepje in de Drentsche Aa. Met houtwallen en hooilanden en de door Berlage ontworpen ontginningsboerderij.

Wandelen

Wandelroute 1 Zeegserloopje 5 km

Wandeling door het stroomdal van het Schipborgschediep en langs het Zeegserloopje door de Drentsche Aa. De route gaat over zandwegen, door stuifzand en langs veenplassen.

Wandelen

Wandelroute 8 Ballooëres 5,5 km

Een wandeling door 'ring-esdorp' Balloo en het Tumulibos in de Drentsche Aa met een prehistorische begraafplaats. Vervolgens langs het Loonerdiep en een kleinschalig cultuurlandschap.

Wandelen

Wandelroute 7 Looner Diep 5,8 km

Wandeling in de Drentsche Aa langs het Looner Esch, houtwallen, het Loonerdiep en het dal van het Smalbroekerloopje.

Wandelen

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten