Ameland

Stralend wit strand, bos en heide, schilderachtige dorpjes, duizenden vogels en negentig kilometer fietspad. Dát is Ameland.

Routes

Wandelen op Ameland betekent: even helemaal weg, de natuur in. Er zijn diverse wandelingen voor jong en oud. Bij de wandelroutes geven we aan waar het startpunt is. Vanaf daar kun je zelf de markering volgen. De gemarkeerde wandelroutes staan ook op wandelkaart nr. 4 Ameland, te koop in de webwinkel van Falk. Met deze kaart op zak kun je natuurlijk ook je eigen route uitstippelen. Bij de VVV Ameland kun je ook het boekje Wandelen op Ameland kopen, met routes en leuke weetjes over het eiland.

Wandelroute 't Oerd 4 km

donkerblauw

Wandelroute ‘t Oerd brengt je ver van de bewoonde wereld in het getijdegebied van Ameland. Bij extreem hoog water is de route niet begaanbaar en in natte periodes is aangepast schoeisel gewenst. Op de Oerdblinkert is een schuilgelegenheid..

Wandelen

Wandelroute Buurderduinen en Bureblinkert 4,7 km

geel

Deze wandeling voert door 3 geheel verschillende landschappen, over hoge duinen, strand en langgerekte valleien. Start: p-plaats Buren aan zee, Strandweg 85, Buren. Volg gele route.

Wandelen

Wandelroute Kwekerijbos of Briksduinen 4,2 km

groen

Wandelen door de voormalige boomkwekerij op Ameland, met de oudste duinbossen van de Waddeneilanden. Hier voelt de specht zich thuis.

Wandelen

Wandelroute Paddenpad 2,6 km

groen

Het paddenpad op Ameland is een leuke route voor de kleintjes, met weetjes uit de natuur, een spannend pad over het water en een klimtoren.

Wandelen

Wandelroute Hollumerduinen en Lange duinen 8,6 km

geel

De wandelroute Hollumerduinen en Lange Duinen op Ameland voert door een uitgestrekt, eeuwenoud duinlandschap. Met stuifduinen en rietmoerassen is geen dag hier hetzelfde. Tip: laarzen zijn in het mulle zand handig.

Wandelen

Wandelroute Hollumerbos-Westerstrand 3,8 km

groen

Een Amelandse wandeling met 2 gezichten; de beschutting van het Hollumerbos en langs het soms woeste Westerstrand.

Wandelen

Wandelroute Hagedoornveld 4,5 km

Wandelroute Hagendoornveld voert je door de duinen, langs duindoorns – op Ameland ‘hagedoorns’ genoemd. In de nazomer en herfst staat het hier vol gekleurde bessen.

Wandelen

Wandelroute Roosduinen en Landweerdijk 6,6 km

donkerblauw

De wandelroute Roosduinen en Landweerdijk voert door oude en nieuwe natuur en cultuurlandschappen op Ameland. Hier is goed te zien hoe de mens het landschap kan sturen.

Wandelen

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten