Activiteiten

Beleef de natuur! We hebben het hele jaar door 1001 activiteiten voor jong en oud, met of zonder boswachter.

Westerwolde Rijgt

Kom tijdens Westerwolde Rijgt naar de schaapskooi. Een unieke kans om deze van binnen te bekijken. In de schaapskooi is dit jaar een expositie te zien, een kinderexpositie. Deze kinderexpositie bestaat uit twee delen. Een viltexpositie en maquettes waarbij de Ruiten Aa centraal staat.

Het is niet vaak mogelijk om deze schaapskooi van binnen te bekijken, hij is alleen open tijden open monumentendag, dus dit is een unieke kans om naast de expositie ook het gebouw te bekijken.

Daarnaast is er meer te zien. Er hangen foto’s van vroeger van de Historische Vereniging Westerwolde. En er is informatie over de hermeandering van de Ruiten Aa, het laatste wagon wat nog aangepast gaat worden (de schaapskooi staat direct naast de Ruiten Aa).

Staatsbosbeheer heeft een speurtocht uitgezet voor kinderen. Vanuit de schaapskooi kun je zelfstandig de speurtocht door het natuurgebied Ter Borg lopen. Wie weet kom je de schaapskudde van wie de wol voor de kinderexpositie is gebruikt wel tegen tijdens je wandeling. Er worden ook 4 excursies aangeboden door gidsen van Staatsbosbeheer. Het is mogelijk om op zondag 17 en 24 juni een viltworkshop onder leiding van Agnes Spruit te volgen (deze kunstenares heeft samen met de kinderen het gedeelte van de viltexpositie gemaakt)

Rond de schaapskooi zullen een paar schapen lopen.

 

Gebied:
Westerwolde
Prijs:
€ gratis
Kind t/m 12 jaar:
€ gratis
Leeftijd:
vanaf 8 jaar
Contact:

Aanmelden voor de excursies via Jelka Vale j.vale@staatsbosbeheer.nl of mobiel 0653767456

Praktisch:
Schaapskooi Ter Borg
Borgerweg 6
9551 VA Ter Borg
Naar startpunt
Schaapskooi Ter Borg Schaapskooi Ter Borg

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten