Activiteiten

Beleef de natuur! We hebben het hele jaar door 1001 activiteiten voor jong en oud, met of zonder boswachter.

Nacht van de Nacht bij Klooster Ter Apel

Kom tijdens de Nacht van de Nacht naar Klooster Ter Apel. Omgeven door de oude kloostermuren wandel je, onder leiding van museumgidsen, door het mysterieus verlichte gebouw. Je bezoekt de kloosterkerk, de kruidentuin en diverse kloostervertrekken. Door je zaklamp worden objecten, muren en wanden opgelicht in de duisternis. Daarna ga je naar de Kloosterenclave waar een nachtelijk drankje pruttelt.

Met gidsen van Staatsbosbeheer ga je vervolgens op ontdektocht door het bos rondom het klooster en hoor je alles over het nachtleven van de dieren die hier leven. Laat je zaklamp zoveel mogelijk uit om het donker van de avond te beleven.

Nacht van de Nacht

De Nacht van de Nacht is een initiatief van de Natuur- en milieufederaties. Zij vragen met dit evenement aandacht voor de gevolgen van lichtvervuiling. Meer informatie en activiteiten vind je op de website van de Nacht van de Nacht.

Gebied:
Westerwolde
Datum:
zaterdag, 27 okt 2018
Van:
19.00 uur tot:21.00 uur
Leeftijd:
vanaf 6 jaar
Contact:

Meer informatie via Klooster Ter Apel 0599-581370 (vraag naar Anastasia). Reserveren via anastasia@kloosterterapel.nl of boswachter Jelka Vale via j.vale@staatsbosbeheer.nl

Praktisch:
  • Prijs: € 12 voor 1 volwassene met 1 kind. Voor elk extra kind komt daar € 4 bij.
  • De tocht is niet toegankelijk voor mindervaliden vanwege trapjes in het klooster en ongelijke ondergrond in het donkere bos
  • Neem je eigen hoofd- of zaklamp(en) mee voor het gebruik in het klooster
  • Honden niet toegestaan in het klooster
  • Bij een slechtweer scenario vindt het programma van het kloosterbos plaats binnen de kloostermuren. Neem hiervoor dan je eigen zitkussen mee.
Klooster ter Apel
Boslaan 3-5
9561 LH Ter Apel
Naar startpunt
Klooster ter Apel Klooster ter Apel

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten