Activiteiten

Beleef de natuur! We hebben het hele jaar door 1001 activiteiten voor jong en oud, met of zonder boswachter.

Expeditie Boswachterscode in de Weerribben

Zet je zintuigen op scherp. Volg het spoor van Benno Buitenpret. Speciaal voor jou heeft hij zijn persoonlijke en buitengewoon bijzondere kaart gekopieerd. Het is de kaart van het Niet Gebied: een kaart die je in alle natuurgebieden van Nederland kan gebruiken. Een kompas is overbodig: deze kaart lees je met je gevoel.

Met de Niet-Gebied kaart ontdek je van alles over zintuigen. Bij iedere plek op de kaart hoort een opdracht en een raadsel. Als het je lukt alle raadsels op te lossen en de Boswachterscode te kraken, ontdek je nog een extra en zeer bijzonder zintuig.

Gebied:
Weerribben
Leeftijd:
7 t/m 10 jaar (groep 4 t/m 6)
Duur:
1,5 uur
Contact:
Buitencentrum Weerribben T 0561-477272
Praktisch:
Prijs: € 2,50 per kind plus € 15 borg per tas. Als uitgebreid kinderfeestje met cake versieren en limonade €7,50 per kind, met een presentje voor de jarige en een aandenken voor de andere kinderen. Deze activiteit is geschikt voor een bezoek met je klas. Voor de leraar is er een uitleg hoe de activiteit in de les past. Bij het buitencentrum krijg je een tas met spullen en een route.  Je kunt de Expeditie Boswachterscode ook downloaden. Met een paar dingen die iedereen in huis heeft, kun je direct aan de slag in elk natuurgebied.

Startpunt

Buitencentrum Weerribben
Hoogeweg 27
8376 EM Ossenzijl
Naar startpunt
Buitencentrum Weerribben Buitencentrum Weerribben

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten