Activiteiten

Beleef de natuur! We hebben het hele jaar door 1001 activiteiten voor jong en oud, met of zonder boswachter.

Dagje uit: werk mee aan het onderhoud van de Weerribben

Met een bedrijfsuitje of dagje uit even weg van alle drukte, midden in de natuur, hooien op een bodem die onder je weg zakt, of boompjes trekken in een ontoegankelijk moeras. Steek je handen uit de mouwen in de Weerribben, voor de natuur en voor je plezier. Samen met je collega's, vrienden, familie of klasgenoten. Een medewerker van Staatsbosbeheer begeleidt de werkzaamheden.

Verblijf in Natuuractiefhuis De Kragge

Combineer de werkzaamheden met een verblijf in NatuurActiefhuis De Kragge, een verbouwde boerderij, die dienst doet als herberg. Het is een inspirerende locatie voor een teambuilding, familieweekend of vriendenuitje. Ook scholen en natuur- en milieuverenigingen maken graag gebruik van deze boerderij. Bij een verblijf van maandag tot en met vrijdag kun je ook met de boswachter op excursie in de Weerribben. Hij vertelt hoe het gebied wordt beheerd en waarom dit unieke moeras in Europa van groot belang is.

Faciliteiten

De Kragge heeft een compleet ingerichte keuken, een gezamenlijke multifunctionele ruimte en een comfortabel woongedeelte. Er zijn slaapvertrekken met stapelbedden met matras en goede sanitaire voorzieningen. Een inventarislijst is op aanvraag beschikbaar. Wat je zelf mee moet nemen zijn slaapzakken, kussens en lakens.

Kosten

Weekenden: € 375 per groep per dag (incl overnachting van zaterdag op zondag). Maandag t/m vrijdag: € 300 per dag. Prijzen zijn excl. € 25 administratiekosten per boeking. Groepen van minimaal 10 personen die een week lang aan de slag gaan in de natuur, krijgen voor ieder gewerkt uur korting. De verblijfkosten kunnen zo geheel terug worden verdiend.

Gebied:
Weerribben
Contact:

voor meer info en reserveringen kun je contact opnemen met Buitencentrum Weerribben, T 0561-477272 of mail dekragge@staatsbosbeheer.nl.

Praktisch:
Natuuractiefhuis De Kragge is geschikt voor 30 personen en alleen wandelend, fietsend of varend bereikbaar (dus niet per auto!).

Startpunt

Natuuractiefhuis De Kragge
Oudeweg 107
8376 HS Ossenzijl
Naar startpunt
Natuuractiefhuis De Kragge Natuuractiefhuis De Kragge

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten