Contact

Activiteiten

Beleef de natuur! We hebben het hele jaar door 1001 activiteiten voor jong en oud, met of zonder boswachter.

Expositie Kasteel Groeneveld - Sim Visser

Op Kasteel Groeneveld exposeert kunstenaar Sim Visser met de expositie 'Zo alles'. De titel voor deze tentoonstelling ontleende Sim Visser aan de slotregel van het gedicht Psalm van Herman de Coninck. "Wat mij zo aanspreekt in dat gedicht is de lichte toon, de vreugde en verwondering over kleine, schijnbaar onbelangrijke dingen, die desondanks het leven zoveel betekenis geven. Dat zijn ook de dingen die voor mij een belangrijke reden zijn om te schilderen, zoals een landschap, een stilleven, een interieur of een model. Daarbij is schilderen voor mij meer dan het verbeelden van de wereld om mij heen. Wat en hoe ik schilder wordt ook beïnvloed door andere zintuigelijke ervaringen zoals de koelte van schaduw, de geur van hooi, de muziek op de radio, de smaak van koffie in het atelier."

Deze tentoonstelling heeft Sim Visser indachtig het gedicht van Herman de Coninck vormgegeven als een intiem kabinet waarin de verschillende onderwerpen een dialoog met elkaar aangaan.

Sim Visser exposeert in binnen- en buitenland. Hij schreef boeken over kunst en over landschap. Dit is de derde keer dat hij in Kasteel Groeneveld exposeert: eerder was dat in 1989 en in 2006.

Gebied:
Utrechtse Heuvelrug
Van:
11.00 uur tot:17.00 uur
Prijs:
€ 5.00
Kind t/m 12 jaar:
€ 2.50
Leeftijd:
alle leeftijden
Contact:

Meer informatie bij Kasteel Groeneveld 035-5420446 of via groeneveld@staatsbosbeheer.nl

Praktisch:
  • Data: 7 oktober t/m 24 december 2018
  • Kinderen tot 4 jaar gratis entree
  • Ook toegankelijk voor mindervaliden
  • Honden niet toegestaan
Kasteel Groeneveld
Groeneveld 2
3744 ML Baarn
Hoe kom ik er?
Kasteel Groeneveld Kasteel Groeneveld

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten