Activiteiten

Beleef de natuur! We hebben het hele jaar door 1001 activiteiten voor jong en oud, met of zonder boswachter.

Open Monumentendag Oostvaardersplassen Almere

Ontdek tijdens Open Monumentendag de historische en archeologische waarde van de Oostvaardersplassen. Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders is geopend voor bezoekers aan de (vaste) archeologie-tentoonstelling. Op de 1e etage van het markante gebouw vertelt de gids je alles over de rijke historie van de Oostvaardersplassen. Kijk door één van de verrekijkers het afgeschermde gebied in en spot die grauwe gans, vos of wellicht wel de kiekendief!

Ga daarna mee met de hop-on-hop-off ecokar richting het Kotterbos en beklim de uitkijkheuvel aan het einde van de Natuurboulevard. De archeologie-tentoonstelling in het Natuurbelevingscentrum is opgezet met vondsten van de opgravingen in het Kotterbos. De gidsen nemen je mee in het archeologische verhaal. Vanaf grote hoogte heb je door de telescoop goed zicht op het Kotterbos en het kerngebied van de Oostvaardersplassen. Bekijk met eigen ogen hoe de Oostvaardersplassen door de tijd heen is veranderd.

Open Monumentendag 2018

In het weekend van 8 en 9 september kun je tijdens Open Monumentendag 2018 meer dan 4000 monumenten gratis bezoeken. Kijk op openmonumentendag.nl voor de deelnemende monumenten.

Gebied:
Oostvaardersplassen
Datum:
zaterdag, 8 sep 2018
Leeftijd:
vanaf 4 jaar
Contact:

Buitencentrum Oostvaardersplassen via 0320-254585 (kies 1) of via oostvaardersplassen@staatsbosbeheer.nl. Openingstijden buitencentrum: dinsdag t/m zondag 10.00 - 17.00 uur.

Praktisch:
  • Gratis deelname
  • De gids in het Natuurbelevingcentrum is aanwezig vanaf 11:00 uur.
    De gids op de uitkijkheuvel aan het einde van de Natuurboulevard (Kotterbos) is aanwezig van 12:00 tot 16:00 uur. 
  • Er is plek voor 8 deelnemers aan boord van de hop-on-hop-off ecokar. Deze zal pendelen vanaf 12 uur tussen het Natuurbelevingcentrum en de op- en afstapplaats in de buurt van de Uitkijkheuvel in het Kotterbos. 
  • De hop-on-hop-off ecokar vertrekt vanaf het Natuurbelevingcentrum om 12 uur, 13 uur, 14 uur en 15 uur. Vanaf de opstapplaats nabij de Uitkijkheuvel in het Kotterbos vertrekt de ecocar om 12.30, 13.30, 14.30 en 15.30 uur. 
  • Geschikt voor mindervaliden die zelfstandig in de ecocar kunnen stappen en een stukje naar de uitkijkheuvel kunnen lopen. Er is een lift in het Natuurbelevingcentrum.
  • Tips: trek weerbestendige kleding en stevige schoenen aan en neem een verrekijker mee
  • Honden zijn niet toegestaan
Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders
Oostvaardersbosplaats 1
1336 RZ Almere
Naar startpunt
Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten