Contact

Activiteiten

Beleef de natuur! We hebben het hele jaar door 1001 activiteiten voor jong en oud, met of zonder boswachter.

Buitengewone bedrijfs- en groepsuitjes in Oostvaardersplassen

Bedrijven of groepen komen voor avontuurlijke activiteiten naar de Oostvaardersplassen. Trek stevige schoenen aan, zet je mobiele telefoon uit en ga mee op ontdekkingstocht door dit unieke natuurgebied. Wordt het avontuurlijk, ontspannend of actief? Met onze Buitengewone groepsuitjes wordt het in ieder geval een bijzondere belevenis die je niet snel zult vergeten.

Hier onder vind je ons aanbod in de Oostvaardersplassen. Je kunt ook verschillende onderdelen combineren. Heb je zelf ideeën of andere wensen? Laat het ons dan weten, want dan maken we een arrangement op maat.

Door te kiezen voor een van onze Buitengewone groepsuitjes, steun je ook ons werk in de natuur. Een extra reden om vandaag nog op avontuur te gaan. We wensen je buitengewoon veel buitenplezier!

Met de flevokar door de Oostvaardersplassen

Vanaf de hoge kar heb je goed zicht over het gebied: dé manier om de Heckrunderen, konikpaarden en edelherten in het gesloten deel van dit uitgestrekte natuurgebied te ontmoeten.De gids vertelt je onderweg over het ontstaan van dit enorme moerasgebied en over de planten en dieren die hier voorkomen.

Startpunt: Buitencentrum Oostvaardersplassen, Kitsweg 1, 8218 AA Lelystad.
Periode: 1 mei t/m 30 november, ochtend of middag. Let op: van 1 t/m 23 oktober uitsluitend vanaf 8.30 uur of 16.00 uur ivm de bronst.
Duur: 2 uur
Maximaal 35 deelnemers

Wandeling met natuurgids

Wandel samen met de gids naar uitkijkhut De Zeearend. Grote kans dat je onderweg edelherten en konikpaarden tegenkomt, en vanuit de hut heb je weids uitzicht over de Oostvaardersplassen. Vervolgens wandel je door het moeras naar vogelkijkhut de Schollevaar, waar een groot deel van het jaar een aalscholverkolonie leeft. De gids vertelt je onderweg over het ontstaan van dit natuurgebied en de planten en dieren die hier leven.

Startpunt: Buitencentrum Oostvaardersplassen, Kitsweg 1, 8218 AA Lelystad
Periode: 1 mei t/m 31 december
Afstand: 8 km
Maximaal 20 deelnemers per gids (meer gidsen mogelijk)

Met de ecokar door de Oostvaardersplassen

Ontdek de Oostvaardersplassen aan de kant van Almere. Na ontvangst in Gasterij de Oostvaarders  neemt de gids kje met de ecokar mee het gebied in. Heckrunderen, konikpaarden en edelherten laten zich zien, wie weet tref je ook een vos of vliegt de zeearend over. Onderweg vertelt de gids je over het ontstaan van dit natuurgebied en de planten en dieren die hier leven.

Startpunt: Natuurbelevingscentrum De Oostvaarders, Oostvaardersbosplaats 1, 1336 RZ Almere.
Periode: 1 mei t/m 31 oktober, ochtend of middag. Let op: van 1 t/m 23 oktober uitsluitend vanaf 8.30 uur of 16.00 uur ivm de bronst.
Maximaal 16 deelnemers

Overige activiteiten

Tip: combineer onze bedrijfs- of groepsuitjes met een activiteit in de buurt!

  • Toms Creek: een park met voor Nederland unieke vismogelijkheden. Bekijk de mogelijkheden op de website Toms Creek
  • De Tondel: gespecialiseerd in alles wat met bushcraft en survival te maken heeft. Bekijk deoverzicht activiteiten op  mogelijkheden op de website De Tondel
  • Surfschool Paradiso: voor sportieve land- en wateractiviteiten. Bekijk de mogelijkheden op de website Surfschool Paradiso
Gebied:
Oostvaardersplassen
Contact:
Buitencentrum Oostvaardersplassen T 0320-254585
Praktisch:

Prijs: op aanvraag. Voor meer info zie de arrangementenmap.

Buitencentrum Oostvaardersplassen
Kitsweg 1
8218 AA Lelystad
Hoe kom ik er?
Buitencentrum Oostvaardersplassen Buitencentrum Oostvaardersplassen

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten