Activiteiten

Beleef de natuur! We hebben het hele jaar door 1001 activiteiten voor jong en oud, met of zonder boswachter.

Open Monumentendag: Enne Jans Heerd geopend

De achttiende-eeuwse boerderij Enne Jans Heerd op de wierde Maarhuizen bij Winsum zet op Open Monumentendag haar deuren open voor publiek. De wierde en boerderij zijn beide rijksmonumenten en vormen een eeuwenoud landschap. Mayke Zandstra en Gijs van Rhijn onderzoeken samen met Staatsbosbeheer, Rizoem en Onix de mogelijkheden om deze locatie duurzaam te ontwikkelen tot een locatie voor cultuur- en natuurbeleving.

Je bent welkom om kennis te maken met de bijzondere historie van deze boerderij en meer te weten te komen over de toekomstplannen. Om 14:00 verzorgt Bram Verhave, adviseur landschap en cultuurhistorie bij Staatsbosbeheer, een rondleiding in en om de boerderij. In de boomgaard vieren we de oogst van de vele appels en peren. Pers je eigen appelsap, pluk je eigen appels of geniet van een heerlijk stukje Maarhuizer appeltaart met live muziek op de achtergrond.

Open Monumentendag 2018

In het weekend van 8 en 9 september kun je tijdens Open Monumentendag 2018 meer dan 4000 monumenten gratis bezoeken. Kijk op openmonumentendag.nl voor de deelnemende monumenten.

Gebied:
Hogeland
Datum:
zondag, 9 sep 2018
Van:
12.00 uur tot:17.00 uur
Leeftijd:
alle leeftijden
Contact:

Mayke Zandstra via 06 51309453 of hallo@ennejansheerd.nl

Praktisch:
Boerderij Enne Jans Heerd
Maarhuizen 3
9951 TB Winsum
Naar startpunt
Boerderij Enne Jans Heerd Boerderij Enne Jans Heerd

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten