Contact

Activiteiten

Beleef de natuur! We hebben het hele jaar door 1001 activiteiten voor jong en oud, met of zonder boswachter.

Festival Mijl op Zeven in De Pelen

Na twee uitverkochte edities, vindt op Hemelvaartsdag voor de derde keer het festival Mijl op Zeven plaats. Met zonnige roots, bluegrass, country en americana verandert de picknickweide bij Buitencentrum De Pelen voor een dag in het zuiden van de VS.

Line up

  • Als 'fingerpicking' virtuoos, slide gitarist en ijzersterke tekstschrijver, weet de Gentse Tiny Legs Tim een geheel eigen 'blues en roots' geluid neer te zetten. De naam Tiny Legs TIm is een verwijzing naar zijn dunne beentjes: een gevolg van een operatie en een jarenlange strijd voor z'n leven. Deze Belg heeft gewoon echt de blues. 
  • "Stel je voor dat Tom Petty bij Eagels zingt, terwijl BB King een vuige blues speelt, dan krijg je een voorproefje van de geweldenaar die Jeffrey Halford heet", schrijft No Depression, een toonaangevend Amerikaans roots magazine. De Californische singer-songwriter speelt energieke, maar bovenal vermakelijke live shows. Hij doet dit met zijn band The Healers, een voortreffelijke rhythm sectie, bestaande uit producer en multi-instrumentalist Adam Rossi en (contra)bassist Bill Macbeath. 
  • Ben je fan van Little Feat of the Band, dan kun je de Americana van Nick Dittmeier and the Sawdusters ook zeker waarderen. Hun laatste album is een gruizige, vrolijke verzameling van nummers. Vol met personages die ontstonden terwijl de bandleden over het dashboard van hun versleten Ford bus staarden, terwijl ze eindeloos door het zuiden en midwesten van de VS toerden. 
  • De albums van de driekoppige rock 'n roll band The Yawpers uit Denver, Colorado, worden omschreven als onweerstaanbaar en zwaar verslavend. Americana blues die keihard binnenkomt, je vastgrijpt en nooit meer loslaat. Toch zijn het vooral de optredens waarmee de Yawpers een onuitwisbare indruk achterlaten. Zoek ze eens op YouTube en oordeel zelf!

Gebied:
De Pelen
Datum:
donderdag, 30 mei 2019
Van:
14.00 uur tot:23.00 uur
Prijs:
€ 18
Leeftijd:
alle leeftijden
Contact:
Praktisch:
  • Prijs € 18 inclusief € 1 administratiekosten
  • Het terrein is vanaf 13.00 uur geopend  
  • Toegankelijk voor mindervaliden
  • Honden niet toegestaan
  • Van elk verkocht kaartje gaat € 2 naar Buitencentrum De Pelen ten behoeve van natuureducatie
Buitencentrum De Pelen
Moostdijk 15
6035 RB Ospel
Hoe kom ik er?

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten