Contact

Activiteiten

Beleef de natuur! We hebben het hele jaar door 1001 activiteiten voor jong en oud, met of zonder boswachter.

1000-soortendag Biesbosch

Kom naar de Biesbosch en doe mee met een van de vele telactiviteiten van de 1000-soortendag: van insecten en libellen tellen tot wilde planten in kaart brengen of waterdiertjes zoeken. Stap op de fiets of wandel mee, onderweg tel je samen met de gids de soorten die je tegen komt. De waarnemingen die tijdens deze tochten worden gedaan, worden meegenomen in de totaalscore van de week 25 mei 9.00 uur t/m 3 juni 15.00 uur. Ook als je geen ervaring hebt ben je welkom. Een samenwerking van Staatsbosbeheer en Natuur-en Vogelwacht Biesbosch.

Programma

Fietsen
Stap op de fiets met de boswachter en kom alles te weten over de inrichting en het beheer van dit waterrijke gebied. Vele watervogels en reigerachtigen voelen zich hier thuis, grote kans dat je grote zilverreigers, lepelaars, rietzangers, blauwborsten of een van de vele andere soorten hoort of ziet.
Meer informatie & boeken Vanaf 10 jaar. Tijd: 10.00-12.00 en 14.00-16.00 uur.

Insecten
Wandel mee met ecoloog Merijn Loeve neemt je mee naar de Elzen en de Louisapolder en vertelt je alles over de inrichting en het beheer van de Biesbosch. Watervogels en reigerachtigen voelen zich hier thuis, maar ook allerlei kleine dieren zoals kevers, bijen en zweefvliegen.
Meer informatie & boeken Vanaf 10 jaar. Tijd: 14.00-16.00 uur.

Libellen
Wandel mee met Leo Marinissen, hij vertelt je alles over de libellen van de Biesbosch en hoe het gevoerde beheer van groot belang is voor hen. Duik in de wereld van de watersnuffel, gewone oeverlibel en platbuik en wie weet kom je ze onderweg tegen...
Meer informatie & boeken Vanaf 10 jaar. Tijd: 11.00-13.30 uur.

Wandelen
Wandel mee met de boswachter en kom alles te weten over de inrichting en het beheer van dit waterrijke gebied. Vele watervogels en reigerachtigen voelen zich hier thuis, grote kans dat je blauwe reigers, lepelaars, kleine karekieten, rietgorzen of een van de vele andere soorten hoort of ziet.
Meer informatie & boeken Vanaf 10 jaar. Tijd: 10.00-12.00 uur en 14.00-16.00 uur.

Waterdieren
Met schepnetten vis je naar allerlei waterbeestjes die hier in de Biesbosch leven en tijdelijk in een klein aquarium gestopt. Zo kun je er mooie foto’s van maken!
Meer informatie & boeken Vanaf 10 jaar. Tijd: 11.00-13.00 uur.

Wilde bloemen en planten
Wandel mee met de boswachter en kom alles te weten over de inrichting en het beheer van dit waterrijke gebied. Door de vernatting zijn vele wilde planten en bloemen zich hier thuis gaan voelen.
Meer informatie & boeken Vanaf 10 jaar. Tijd: 13.00-15.00 uur.

Gebied:
Biesbosch
Datum:
zaterdag, 25 mei 2019
Leeftijd:
vanaf 10 jaar
Contact:

Meer informatie bij Staatsbosbeheer Biesbosch 0162-682233 of via biesbosch@staatsbosbeheer.nl 

Praktisch:
  • Kleed je op het weer, trek je wandelschoenen aan en smeer je in met zonnebrandcrème
  • Neem je verrekijker en/of fotocamera mee
Hania’s Polder, Natuur- en Vogelwacht Biesbosch
Oude Veerweg
3329 KH Dordrecht
Hoe kom ik er?

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten