Contact

120 jaar Staatsbosbeheer

Op onze 120e verjaardag trakteren we op groen. Daar profiteren mensen, planten en dieren van!

Samen maken we Nederland groener!

In 8 buitencentra door het hele land deelden we op zondag 21 juli wilde kamperfoelie en/of jeneverbes uit. Als al deze planten een goede plek in de tuin krijgen, versterken we de biodiversiteit door het hele land en maken we Nederland samen groener!

Wat is nou allemaal veranderd in 120 jaar?

Bekijk het beeldverhaal

Jeneverbes

De jeneverbes hoort thuis in Nederland. Deze veelzijdige boom kent veel toepassingen en is met zijn decoratieve bessen een sieraad in je tuin of op je balkon. Lees meer over de jeneverbes en hoe je hem verzorgt.

Meer over de jeneverbes

Wilde kamperfoelie

De geur van wilde kamperfoelie is niet te missen op een zomerse avond! De klimplant kent niet voor niets veel toepassingen in zeep en parfum. Lees meer over de wilde kamperfoelie en over de verzorging van je plant.

Meer over wilde kamperfoelie

Staatsbosbeheer 120 jaar

Staatsbosbeheer beschermt en ontwikkelt sinds 1899 het kenmerkende groene erfgoed van Nederland. Wij zijn er op gericht dat huidige en toekomstige generaties de vele belangrijke waarden van natuur kunnen beleven, in balans met het duurzaam benutten van onze gebieden met de samenleving. We doen dit met 1270 medewerkers en ruim 7000 vrijwilligers.

Meer over onze historie