Westerwolde

In Westerwolde kun je eindeloos fietsen en wandelen door een intiem landschap van bossen, vennetjes en beken.

Bezienswaardigheden

In natuurgebied Westerwolde kun je genieten van akkers, houtwallen en heide. Die heide blijft open dankzij de schaapskudde van Staatsbosbeheer. Een bezichtiging van Schaapskooi Ter Borg mag aan je bezoek aan Westerwolde dus niet ontbreken. En in Klooster Ter Apel beleef je de geschiedenis van het gebied pas echt.

Gasterij De Noordmee

Gasterij De Noordmee in Sellingen is hét startpunt voor je dagje uit in Westerwolde. Je vindt er tips, info over routes en thee met iets lekker of gezonds.

Meer informatie

Klooster ter Apel

Het middeleeuwse klooster Ter Apel is als enige klooster in de provincie Groningen bewaard gebleven. Het is zeker een bezoekje waard.

Meer informatie

Schaapskooi Ter Borg

Ga even helemaal terug in de tijd bij de schaapskooi in Ter Borg. Schapen en Schotse Hooglanders houden de heidevelden in de buurt open.

Meer informatie

Theater van de Natuur

Elke dag première in het kleinste theater van Nederland. Beleef je eigen privé-voorstelling in het Theater van de Natuur in Sellingen.

Meer informatie

Vogelkijkhut Veenhuizerstukken

Vogels kijken in Westerwolde doe je in Vogelkijkhut Veenhuizerstukken. Watervogels en steltlopers voelen zich hier thuis. Kom ze bespieden!

Meer informatie