Weerribben

In de Weerribben kun je prachtig wandelen, fietsen en varen. Dit nationale park is een groen doolhof om eindeloos te dwalen.

Activiteiten

De Weerribben bieden verschillende activiteiten en excursies aan voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staan er geen activiteiten gepland? Kom dan binnenkort nog eens kijken.

Zelf iets plannen? Neem contact op met Buitencentrum Weerribben: excursies-weerribben@staatsbosbeheer.nl of T 0561-477272. Geef altijd zo volledig mogelijk aan wat je wilt doen, wanneer en met hoeveel mensen je bent. De boswachter kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Met de boot naar eendenkooi De Kloosterkooi

Vaar mee naar de eendenkooi Kloosterkooi in de Weerribben, waar de kooiker met een kooibittertje op je wacht en je alles vertelt over zijn eeuwenoude vak.

Meer informatie
Eendenkooi Waardenburg

Varen met de boswachter door de Weerribben

Ga mee op vaarsafari met de boswachter van Staatsbosbeheer en vaar door de watergangen van de Weerribben. Leuk voor het hele gezin.

Meer informatie
Een groep mensen maakt een boottocht met de boswachter

Ontdek eendenkooi Kloosterkooi in Weerribben

Wandel door een oase van rust en stilte mee naar eendenkooi de Kloosterkooi in De Weerribben en ontdek de geheimen van kooikervak!

Meer informatie
eendenkooi Kloosterkooi

Varen door het moeras van de Weerribben

Vaar mee door de Weerribben en beleef de natuur en cultuur van dit gebied eens anders dan anders! Met een prachtige vaartocht vanuit het comfort van een overdekte rondvaartboot.

Meer informatie
spinnenkopmolen De Wicher

Speuren naar stekelbaarsjes in de Weerribben

Stap in de boot en vaar mee door de Weerribben, op zoek naar de hoofdrolspeler uit de film Holland, natuur in de Delta: het stekelbaarsje!

Meer informatie
stekelbaars

Sneakpreview kinderfilm Uilenbal - Weerribben

Kom met je kinderen naar Buitencentrum Weerribben in Ossenzijl naar de gratis voorvertoning van de nieuwe kinderfilm Uilenbal. Een film over vriendschap tussen Meral van 8 en muis Piepiep.

Meer informatie
uilenbal poster uitsnede

Kabouterpad bij Buitencentrum Weerribben

Kom kabouters zoeken! Loop het Kabouterpad bij Buitencentrum Weerribben en beleef allerlei avonturen. Leuk voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.

Meer informatie
Kabouterweek

Bushcraft voor kinderen

Staatsbosbeheer organiseert bushcraft voor kinderen in Nationaal Park de Weerribben! Ga met ons mee en leer overleven in de natuur.

Meer informatie
kinderen roosteren marshmallows boven vuur

Knutselen Weerribben - uilenballen pluizen

Speciaal voor kinderen liggen in Buitencentrum Weerribben braakballen van de uil klaar om uitgeplozen te worden. Na afloop brand het vuur om broodjes boven te bakken.

Meer informatie
Meisje pluist een braakbal uit

Wijnproeverij op de wateren van de Weerribben

Oktober is de wijnmaand, ook in Nationaal Park Weerribben-Wieden: vaar mee op de platbodem en proef onderweg de lekkerste Hollandse wijnen met bijpassende hapjes.

Meer informatie
water en riet in weerribben

Nacht van de Nacht Weerribben

Doof op 29 oktober het licht, open je zintuigen en laat de duizenden sterren jouw gids zijn tijdens de Nacht van de Nacht in de Weerribben. Exacte programma volgt.

Meer informatie
De volle maan schijnt door de takken van een boom in het donker

Bedrijfsuitje: avontuurlijke wandelsafari in de Weerribben

Aan de hand van opdrachten leer je de natuur en cultuur van het gebied beter kennen. In het buitencentrum test je jouw kennis met de Weerribben Quiz.

Meer informatie
windmolen in landschap weerribben

Bedrijfsuitje: ontdek de Weerribben met een boottocht

Ontdek de Weerribben tijdens een avontuurlijke tocht. Geniet van de verhalen over de otter, spring op het trilveen en pluk watermunt voor een kopje thee.

Meer informatie
Een groep mensen maakt een boottocht met de boswachter in een natuurgebied

Bedrijfsuitje: struinen in de Weerribben

Toe aan rust, stilte en een onvergetelijke belevenis in de buitenlucht? Ga met je collega’s op ontdekkingstocht door de ongerepte natuur van de Weerribben.

Meer informatie
groep met boswachter in het veld

Bedrijfsuitje: teambuilding in een eendenkooi

Durf je het aan om terug te gaan in de tijd? Ga dan een dag mee naar de eendenkooi en werk als kooiker. Een ultieme natuurbeleving met culinaire afsluiting.

Meer informatie
eendenkooi Kloosterkooi

Dagje uit: varen met de Groene Wensboot

Neem je familie en vrienden mee voor een vaartochtje door Nationaal Park Weerribben-Wieden. De Groene Wens Boot is toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking, zodat iedereen optimaal van de vaartocht kan genieten.

Meer informatie
groene wensboot

Dagje uit: werk mee aan het onderhoud van de Weerribben

Steek je handen uit de mouwen in de Weerribben. Leuk voor een teambuilding, werkweek of familieweekend in combinatie met een overnachting in De Kragge.

Meer informatie
Een man verzamelt stro bij een ouderwetse windmolen in de Weerribben

Dierenvriendjespad bij Buitencentrum Weerribben

Kom spelen in de natuur! Loop het Dierenvriendjespad in de Weerribben en beleef allerlei avonturen. Leuk voor kinderen van 3 tot 7 jaar.

Meer informatie
Een close-up van de boekjes en de speelschijf van het Dierenvriendjespad

Expeditie Boswachterscode in de Weerribben

De natuur zit boordevol leuke weetjes! Ontdek ze al speurend en spelend bij Buitencentrum Weerribben. Leuk voor kinderen van 7-10 jaar.

Meer informatie
boswachter laat een kikker zien aan een groep kinderen

Hulpboswachter bij Buitencentrum Weerribben

Ben jij uit het goede hout gesneden? Met het hulpboswachtershandboek en een hulpboswachtersjas vol met gadgets ontdek je de Weerribben.

Meer informatie
Twee kinderen staan met hun verrekijker in een natuurgebied

Teambuilding: een dagje boswachter in de Weerribben

Kruip in de huid van de boswachter en proef het echte buitenleven! Ga mee en maak kennis met het werk, de dieren en de planten die leven op de Weerribben.

Meer informatie
Een man verzamelt stro bij een ouderwetse windmolen in de Weerribben

Vergaderen in Buitencentrum Weerribben

Vergaderen op een inspirerende locatie, midden in de waterrijke natuur. Dat kan bij Buitencentrum Weerribben. Lees hier meer over arrangementen en prijzen.

Meer informatie
spinnenkopmolen De Wicher

Woordvoerders van de natuur - Weerribben

Je kruipt in de huid van onderzoeker, journalist of ondernemer en ontdekt de natuur van de Weerribben op een manier die bij jou past. Leuk voor groep 7/8!

Meer informatie
Kinderen zoeken met een schepnet naar waterdiertjes in een sloot

Workshop meditatief schilderen in de Weerribben

Toe aan inspiratie samen met je collega’s? Stap dan met de gids in de boot naar een onbewoond eiland voor een sessie meditatief schilderen in de natuur.

Meer informatie
groene wensboot