Veluwe

Het op één na grootste natuurgebied van Nederland, met bos, heide, zandvlakten, landgoederen en spectaculaire uitzichten.

Bezienswaardigheden

In natuurgebied de Veluwe kun je bijvoorbeeld het 14e-eeuwse Kasteel Rosendael bezichtigen, met zijn indrukwekkende schelpengalerij. Bekijk het unieke voormalige zendstation Radio Kootwijk, midden in de leegte van het Kootwijkerzand. Of ga wild kijken. Zo beleef je de geschiedenis en cultuur van de Veluwe pas echt.

Arboretum Oostereng

Arboretum Oostereng is een de grootste bomentuinen van Nederland. Kom tot rust tijdens een wandeling langs de bijzondere bomenverzameling.

Meer informatie

Informatiecentrum Renkums Beekdal

In informatiecentrum Renkums Beekdal start je dag in de Renkumse Poort, een ecologische verbindingszone tussen de Veluwe en de Rijn.

Meer informatie

Kasteel Rosendael

Kasteel Rosendael ligt in Rozendaal, vlakbij Arnhem. Ontdek dit imposante en historisch ingerichte kasteel in een park met veel bezienswaardigheden.

Meer informatie

Klimbos Garderen

Kom klimmen in Klimbos Garderen op de Veluwe! Geschikt voor geoefende en minder geoefende klimmers. Leuk als bedrijfsuitje of kinderfeestje.

Meer informatie

Landgoed De Keijenberg

Ontdek landgoed De Keijenberg aan de westkant van Renkum. Met bossen die zich uitstrekken over de heuvels, klaterende beken en mooie vergezichten.

Meer informatie

Piramides Noorderheide

Op de Noorderheide staan drie piramides van zwerfkeitjes, ooit aangelegd door D.G. van Beuningen. In 2009 zijn deze landmarks volledig gerestaureerd.

Meer informatie

Radio Kootwijk

Een imposant gebouw, midden in de lege, woeste omgeving van het Kootwijkerzand. Radio Kootwijk op de Veluwe is een bezoekje waard!

Meer informatie

Schaapskooi Boeschoten

Wandel of fiets door de eeuwenoude enclave bij schaapskooi Boeschoten op de Veluwe. Over zandwegen, door de oudste bossen van Nederland.

Meer informatie

Schaapskooi Hoog Buurlo

Ontdek Hoog Buurlo en zijn schaapskooien. In een omgeving van beukenlanen, eikenbossen, akkers en heide waar nog steeds een kudde schapen graast.

Meer informatie

Stoomgemaal Hertog Reinout

In polder Arkemheen staat het in 1882 gebouwde stoomgemaal Hertog Reijnout. Het stoomgemaal is op maaldagen 'onder stoom' te bewonderen.

Meer informatie

Uitkijktoren de Boersberg

Vanaf de uitkijktoren op de Boersberg heb je een fantastisch uitzicht over de Veluwe. Op een heldere dag zie je zelfs Nijmegen liggen.

Meer informatie

Verscholen Dorp

Zie hoe onderduikers tijdens de Tweede Wereldoorlog leefden in het Verscholen Dorp. Bezoek de 3 nagebouwde hutten in het bos bij Vierhouten.

Meer informatie

Wild kijken

Pak je verrekijker en speur naar wilde zwijnen, edelherten en haviken op de Veluwe. De wildschermen die op verschillende plekken staan helpen hierbij.

Meer informatie

Zaadeest met kegelschuur

Voor het ‘eesten’ van zaad van de grove den bouwde Staatsbosbeheer een zaadeest, te vinden bij Stroe. Later kwamen hier twee kegelschuren bij.

Meer informatie