Veenland

Het Veenland heeft nog een snippertje hoogveen. Hier beleef je de oorverdovende stilte en het trillen van het veen.

Activiteiten

Veenland biedt verschillende activiteiten en excursies voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staan er geen activiteiten gepland? Kom dan binnenkort nog eens kijken.

Zelf iets plannen? Neem contact op met boswachter Jans de Vries: j.vries@staatsbosbeheer.nl. Geef altijd zo volledig mogelijk aan wat je wilt doen, wanneer en met hoeveel mensen je komt. De boswachter kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Ga mee op excursie met de bijzondere huifkar: de 'Veenlandexpress'. Of loop samen met de boswachter de voettocht door het Bargerveen.

Ontdek de slaapplaats van spreeuwen in het Bargerveen

Ontdek op 9 oktober de spreeuwenslaapplaatsen in het Bargerveen: één van de belangrijkste en grootste slaapplaatsen van de spreeuw in Nederland!

Meer informatie
Spreeuwenwolk

Natuursprong: spelen met je klas in Veenland

Spelen tot je groen ziet in Veenland! Met Natuursprong leren kinderen van de basisschool uitdagende en leuke spelletjes doen in de natuur.

Meer informatie

Natuurwijs: met je klas op pad door het Veenland

Doe mee met NatuurWijs het Veenland, een natuureducatief programma voor kinderen van de basisschool. Samen met je klas tot over je oren het groen in!

Meer informatie

Vergaderen in het Veenland

Vergaderen midden in de natuur. Dat kan in het Veenland, in het zuidoosten van Drenthe. Lees hier meer over arrangementen en prijzen.

Meer informatie